için kaldı

Tarihi Paşabahçe Vapuru mavi sulara geri döndü

İBB 2010 yılında Şehir Hatları filosundan çıkartılan Paşabahçe Vapuru'nu restore ederek tekrar hizmete kazandırdı. Tarihi Paşabahçe Vapuru, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen etkinlikle tekrardan mavi sulara kavuştu. Paşabahçe Vapuru böylelikle 12 yıl sonra Haliç Tersanesi ile Koç Müzesi arasında ilk seferini yaptı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tarihi Paşabahçe Vapuru mavi sulara geri döndü

Şehir Hatlarında 58 yıl boyunca sefer yapan ve 2010 yılında filodan çıkartılan tarihi Paşabahçe Vapuru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Rasathanesi'nde restore edildi. Paşabahçe Vapuru'nun suya indirilmesi etkinliği bugün saat 18.00’da Haliç Tersanesi İnşa Atölyesi'nde gerçekleşti. Etkinliğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Gerçekleşen konuşmaların ardından Paşabahçe Vapuru'na geçilerek Haliç Tersanesi’nden Koç Müzesi’ne doğru yol alındı. Seyir halindeyken Şair Sunay Akın tarafından Paşabahçe Vapuru'nun hikayesi yolculara anlatıldı.

 Tarihi Paşabahçe Vapuru mavi sulara geri döndü - Resim : 1

Yazar Adil Bali, “Vapuru şu an restore şeklinde görüyoruz ama ben 2017 yılında gördüğümde Paşabahçe Vapuru böyle değildi. Beykoz Belediyesi'nin önünde âtıl vaziyette hurdaya çıkartılma aşamasında perişan vaziyette duruyordu. 2017 yılında ben Beykoz Belediyesi'nde gittim ve Paşabahçe'yi gördüm. Kendi bloğumda yazı yazdım. Paşabahçe'nin kurtarılması gerektiğini söyledim. Sonra bu bir kampanyaya dönüştü. 2017 yılında basının desteği ile bir kampanya yürüttük. İstanbulluların desteğiyle bu kampanya büyüdü. Vapurun restoresi çok hoşuma gitti. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum. Böyle bir vapurun tekrar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ekrem İmamoğlu ve Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş'ın çabalarıyla tekrar İstanbullulara armağan edilmesinden dolayı kendilerini de kutluyorum" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER