Şeker Yatırım Halkbank hisse senedi analizi

Şeker Yatırım, Halkbank hisse senedi için hedef fiyatını ve tavsiyesini hazırladığı teknik analiz raporunda paylaştı.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Şeker Yatırım Halkbank hisse senedi analizi

Şeker Yatırım, HALKB-Halkbank için hedef fiyatını 14.62 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu.

Raporda yer alan detaylar şöyle:

HalkBank 4Ç22 solo finansal sonuçlarında beklentilerin hafif üzerinde 5,849 milyon TL net kar açıkladı. (Çeyreksel bazda %36 artış). Açıklanan net kar rakamı bizim 5,449 milyon TL beklentimizin ve 5,614 milyon TL piyasa beklentisinin %7 ve %4 üzerinde gerçekleşmiş oldu.

Bankanın 12 aylık karı 14,754 milyon TL olup geçen yıla göre son derece kuvvetli %879 oranında artarak %22 oranında ortalama özkaynak karlılığına işaret etmektedir.

Kredi karşılıkları beklentimizden iyi, çekirdek bankacılık gelirleri ise negatif sürpriz yaparak beklentimizin altında gelmiştir. Sektörde görülen trendin aksine banka 1,7 milyar TL ticari zarar açıklamıştır ve karlılık baskılanmıştır. Kredi riski maliyeti 532 baz puan seviyesinde olup son derece yüksektir.

Göreceli kuvvetli kredi-mevduat makası performansı, ücret ve komisyon gelirlerinde yavaşlamaya rağmen bütçe üstü performans, kredilerde pazar payı kazanımları, Kobi kredilerinde kuvvetli artış, YP mevduatlarda sert artış, yüksek seyreden kredi riski maliyeti, rekor yüksek Grup 2 kredi karşılıkları ve sermaye yeterliliğinde hafif toparlanma çeyreğin ana unsurlarıdır.

Hisse üzerinde önemli bir etki beklemiyoruz. Hisse için 14,62 TL olan hedef fiyatımızın %31 artış potansiyeli bulunmaktadır. “TUT” tavsiyemizi koruyoruz. Hisse 2023T 6,4x F/K ve 0,6x F/DD (Benzerlerine göre %22 primli) çarpanlarıyla ve %9,8 ortalama özkaynak getirisiyle işlem görmektedir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER