için kaldı

Madencilere kötü haber! Devlet el koyacak! Oran belli oldu

Kazakistan, madencilik faaliyetlerine karşı eski duruşuna geri döndü. Ülkede kripto madenciler, gelirlerinin yüzde 75'ini satmak zorunda kalacak. İşte ayrıntılar...

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Madencilere kötü haber! Devlet el koyacak! Oran belli oldu

Dünyanın en büyük kripto madencilik ülkelerinden biri olan Kazakistan, yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi. Kazakistan, kaçakçılık ve yasa dışı ticareti azaltmak için madencilik faaliyetlerine karşı eski duruşuna geri döndü. Buna göre ülkede vergi geliri elde edebilmek amacıyla madencilik gelirinin yüzde 75’inin satışı zorunlu hale geldi.

1 Nisan 2023’te başlıyor!

Kazakistan Devlet Başkanı Kasım Cömert Tokayev, 6 Şubat’ta imzaladığı yasa tasarısı ile ülkenin yasa dışı madencilik ve kripto varlık ihracına bakışını eski haline getirdi. Mevzuat değişikliğine göre kripto varlık ihracı hükümet iznine tabi tutulacak. Düzenlemenin 1 Nisan 2023’ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.

1 Ocak 2025’e kadar geçerli olacak

Kripto madenciliği operasyonları yoluyla kazanılan teminatsız kripto varlıklar hedefleniyor. Buna göre madenciler, kayıtlı kripto borsaları aracılığıyla gelirlerinin en az yüzde 75’ini satacak. Bu düzenleme ise 1 Ocak 2024’ten 1 Ocak 2025’e kadar geçerli olacak.

Kazakistan’ın dünyanın en büyük kripto madencilik ülkelerinden biri olduğu biliniyor. Ülkede madencilik lisansları, üç yıllık bir süre için veriliyor. Kazakistan’da merkez bankası dijital para birimi çalışmaları da sürüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER