için kaldı

Erdoğan'dan A Millilere Almanya mesajı: Orası bizim sahamız

A Milli Takım dün akşam Galler ile berabere kalarak Almanya'da düzenlenecek olan EURO 2024 öncesi elemelerde grubunu lider bitirerek tarihi bir başarıya imza attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan finallere katılmaya hak kazanan Millileri tebrik etti.

F5HABER F5HABER
Erdoğan'dan A Millilere Almanya mesajı: Orası bizim sahamız

UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılmayı daha önce garantileyen A Milli Futbol Takımı, elemelerdeki son maçında Galler'le deplasmanda 1-1 berabere kalarak D Grubu'nu lider tamamladı. Millilerin Galler ile oynadığı karşılaşmayı tribünden izleyen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, maçın ardından milli takımı soyunma odasında ziyaret ederek teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti.

Ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’ın telefonu aracılığıyla, Teknik Direktör Vincenzo Montella ve milli futbolcularla görüştü.

''ALMANYA ZATEN KENDİ SAHAMIZ''

İlk olarak İtalyan Teknik Direktör Vincenzo Montella’yı kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tebrik ediyorum. Galler ile berabere kalarak Almanya’da düzenlenecek olan şampiyonaya grup lideri olarak gitme imkanı yakaladık. Almanya’da zaten kendi sahamızda oynayacağız. Almanya ile yaptığımız hazırlık maçında oradaki seyircilerimizin desteğiyle nasıl adeta kendi sahamızda oynar gibi oynadıysak, şimdi şampiyonluğa giderken de bu imkanı yakalayacağız” diye konuştu.

Maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıkan Kaleci Uğurcan Çakır’a sağlık durumunu soran Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli oyuncuya “Allah şifalar versin” diyerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sonrasında kaleci Altay Bayındır ile görüşen ve kendisini tebrik eden Erdoğan, A Milli Takım’ın penaltıdan beraberlik golünü atan Yusuf Yazıcı için de “Gayet güzel bir şekilde köşeye topu bıraktı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve milli futbolcuları tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Tüm arkadaşları gözlerinden öpüyorum. Yönetimi de ayrıca kutluyorum” dedi.

SONRAKİ HABER