Bir hisse, bir analiz: AL verdi

Burgan Yatırım, BİM için hedef fiyatını 164,46 TL olarak belirledi ve hisseyi "al" tavsiyesi ile model portföyüne ekledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Bir hisse, bir analiz: AL verdi

Burgan Yatırım'ın hazırladığı raporda yer alan detaylar şöyle:

GÜÇLÜ BİLANÇO YAPISI

Enflasyon nedeniyle artan maliyetleri satış fiyatlarına yansıtmayı başaran şirketin, 2022 yılında hasılat büyümesini %110 olarak ön görüyoruz. Yılın ikinci yarısında beklentilerin üzerinde finansal sonuçlar açıklayan şirket yıl sonu beklentilerini yukarı yönlü revize etti.

Şirket, %3,2 olan yatırımların satışlara oranı beklentisini değiştirmezken, ciro büyümesini %100-%110 olarak yukarı yönlü revize etti. BİM’in kendi marka ürünlerinin ciro içindeki payı geçen yılın ikinci çeyreğiyle kıyasladığımızda %60,3 seviyesinden %63,7’ye yükseldi. Biz bu payın yükselmeye devam etmesini bekliyoruz.

Yükselen fiyatların etkisiyle hane halkının harcama kalıplarında değişiklik dikkat çekerken, toptan satın alımlara yönelmesi ve BİM’in kendi ürünlerinin de avantajıyla rekabetçi fiyatlar sunmasının pozitif etkisinin sürmesini bekliyoruz.

MAĞAZA AÇILIŞ HIZININ YÜKSEK OLMASINI ÖN GÖRÜYORUZ

Enflasyon hızında artış nedeniyle şirketin personel, enerji, kira ve lojistik maliyetleri yükselse de, şirketin güçlü marj yapısı ve artan fiyatları ürünlerine yansıtabilmesi nedeniyle FAVÖK marjlarına etkisini sınırlı kalmasını bekliyoruz. Ayrıca, şirketin mağaza büyüme hızının yılın ikinci yarısı ve sonrası için ortalamanın biraz üzerinde %12 seviyelerinde yer alacağını ön görüyoruz. Şirketin 2014 – 2021 yılları arasında mağaza büyüme ortalaması %11,80 seviyesinde yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl rekabet kurulu tarafından zincir marketlere verilen ceza sonrası BIM’in temettü verimliliği tarihsel ortalamanın altına gerilese de bu sene yeniden temettü verimliliğin yükselmesini beklemekteyiz.

AVANTAJ RİSKLER DEĞERLEME NOTLARI

Avantajlar: Enflasyon nedeniyle artan maliyetleri satış fiyatlarına yansıtma beceresi, güçlü marj yapısı.

Riskler : Rekabet Kurulunun olası yeni bir soruşturması.Şirketin değerlemesinde İndirgenmiş Nakit Akışı (DCF) yöntemi kullanıştır. Değerleme sırasında Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti (WACC) olarak %21,50, Terminal Büyüme Oranı %10, Hissenin Betası 0,80, Risksiz faiz oranı olarak ise %21,00 varsayımları kullanılmıştır. Değerleme sonrasında BIMAS’ı 164,46 hedef fiyat ile model portföyümüze ekliyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER