Fidan’dan NATO’da yoğun görüşme trafiği

Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da, ABD kanadı tarafından “çok iyi istişareler ve görüşmeler” olarak nitelendirilen bir görüşmede bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken dün Brüksel’de yapılan NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda görüştüler.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fidan’dan NATO’da yoğun görüşme trafiği

Fidan görüşmeden önce yaptığı açıklamada, önlerindeki çok önemli konulara ilişkin samimi ve açık tartışmalar yapacaklarını belirterek, “Dostluğumuza ve işbirliğimize gerçekten değer veriyoruz” dedi.

GAZZE ÖNEMLİ BAŞLIK

İki ülkeyi ilgilendiren konuların yanı sıra bölgesel ve uluslararası başlıklar da iki bakanın gündemindeydi. Blinken, görüşmeden sonraki sosyal medya mesajında Fidan’la, Gazze’ye insani yardımın sürdürülmesi ihtiyacını ve daha fazla rehinenin serbest bırakılmasını güvence altına alma çabalarını görüştüklerini belirtti. Blinken, NATO müttefikleri olarak uzun süredir devam eden ABD-Türkiye işbirliğinin önemini ve İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanmasını ele aldıklarını ifade etti. Toplantı marjında çok sayıda mevkidaşıyla sohbet etme imkanı bulan Fidan, aralarında İsveç ve İngiltere dışişleri bakanlarının da bulunduğu bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmelerde bir araya geldi. Fidan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’le de ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER