için kaldı

Avrupalı liderler Moldova'da toplanıyor

Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ikinci zirvesi, 27 Avrupa Birliği (AB) üyesi ve üye olmayan 20 ülke liderinin katılımıyla Moldova’da başlıyor. Zirve öncesi açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Geleceğimiz AB'de. Ukrayna NATO'ya da katılmaya hazır” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Avrupalı liderler Moldova'da toplanıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kuruluşuna öncülük ettiği Avrupa Siyasi Topluluğu’nun ikinci toplantısı, 27 AB üyesi ve üye olmayan 20 ülke liderinin katılımıyla Moldova’da başlıyor. Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, tarihi Mimi Kalesi’nde gerçekleştirilecek zirve öncesi liderleri kapıda karşıladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, karşılama sırasında yaptığı açıklamada Rusya-Ukrayna savaşına değindi. Batılı ülkelerden savaş uçakları talebini yineleyen Zelenskiy, daha önce sunduğu barış önerilerini görüşmek üzere zirve gerçekleştirilmesi konusunda çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Zelenskiy, “AB'ye entegre olan Moldova ve halkını destekliyoruz. Savaşın ilk günlerinde ülkeden ayrılan halkımıza, mültecilerimize destek oldunuz, bunu asla unutmayacağız. Geleceğimiz AB'de. Ukrayna NATO'ya da katılmaya hazır” ifadelerini kullandı.

ALİYEV İLE PAŞİNYAN BİR ARAYA GELECEK

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER