Engelliye araçta limit değişmiyor

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, engelliler için 450 bin 500 TL olarak belirlenen ÖTV’siz araç üst limitinin bir süre daha değişmeyeceğini belirterek, toplam satışlar içerisinde engelliye satış oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Yavilioğlu, “İlk altı ayın ortalaması yaklaşık yüzde 20 dolayısıyla oranlar çok yüksek. Burada denetime gidemiyorsunuz, çok hassas bir alan. Dolayısıyla var olan durumu devam ettirmek gerekiyor” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Engelliye araçta limit değişmiyor

Engelli vatandaşlara ÖTV’siz satılan araçların fiyat sınırında “şimdilik” değişiklik planlanmıyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, “Halihazırda satılan bütün araçlar içerisinde eylül ayı itibarıyla yüzde 8.7’si engelli araçları, bu yüzde 30’la başlamış ocak ayında. Oranlar çok yüksek” diye konuştu. Yavilioğlu bu nedenle mevcut durumun sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Torba yasa teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde engelli vatandaşlara yönelik ÖTV’siz araç hakkı da gündeme geldi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, yüzde 90 ve üzerinde engelli sağlık kurulu raporu bulunan bir engelli vatandaşın vergiler dahil tutarı 450 bin lira olan bir aracı ÖTV’siz alabildiğini ancak artık bu tutarda sıfır bir araç kalmadığını belirterek, “ÖTV Kanunu’ndaki parasal sınır değiştirilmeli” dedi. Benzer talepleri diğer muhalefet vekilleri de gündeme getirdi. Söz alan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ise vekillerin taleplerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Sayın milletvekillerimizin dile getirmiş oldukları husus engellileri bu hadden var olan cari durumdaki hadlerden hiç araç satılmadığı, yok denildiği üzerine. Şimdi, bir tabloyu aldım ben, satış engelli satış gerçekleşmelerini. Halihazırda satılan bütün araçlar içerisinde eylül ayı itibarıyla yüzde 8.7’si engelli araçları, bu yüzde 30’la başlamış ocak ayında.

‘PROBLEMLİ BİR ALAN’

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER