Nijer'de yüzlerce kişi sokağa döküldü

Askeri darbenin ardından patlak veren kriz devam ederken, Nijer’in Fransa’dan bağımsızlığını kazanmasının yıl dönümünün kutlandığı Bağımsızlık Günü'nde yüzlerce gösterici sokağa çıktı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Nijer'de yüzlerce kişi sokağa döküldü

Nijer’de askeri darbenin ardından patlak veren kriz Bağımsız Günü’nde de devam ediyor. Nijer’de yüzlerce kişi ülkenin Fransa’dan bağımsızlığını kazanmasının 63. yıl dönümünde başkent Niamey’de sokaklara döküldü. Yapılan çağrılar üzerine kentin kalbi olarak bilinen Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan binlerce darbe yanlısı gösterici Fransa’yı protesto etti.

Dev Rus bayrağı açan eylemciler, Rus yanlısı sloganları attı. Eylemci Issiaka Hamadou, “İlgilendiğimiz tek güvenlik. Rusya veya Çin de bize destek vermek isterse nereden geldiğinin bir önemi yok. 1960’tan bu yana bizleri yağmalayan Fransa’yı istemiyoruz. O zamandan beri buradalar ve değişen hiçbir şey yok” ifadelerini kullandı. Adının Ömer olduğunu söyleyen diğer gösterici ise, “Fransa’nın desteklediği Bazoum rejimi nedeniyle bu ülkede okumama rağmen işsizim. Hepsinin gitmesi gerek” dedi.

Fransa’nın, Afrika’nın Sahel bölgesinde aşırıcılıkla savaşmak için bin 500 askeri bulunurken Nijer’deki cunta destekçileri, Fransa’nın kendilerini aşırılık yanlılarından korumakta başarısız olduğunu bu nedenle Rusya’nın daha güçlü bir müttefik olabileceğini savunuyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER