için kaldı

Beklenen oldu! Netflix zirveden düşmeye çok yakın

Film, dizi ve belgesel içerik platformu Disney Plus, en önemli rakibi olan Netflix’i solladı. İşte detaylar!

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Beklenen oldu! Netflix zirveden düşmeye çok yakın

Bildiğiniz gibi Disney Plus, ülkemize henüz iki ay önce giriş yaptı. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde birçok ünlü ve önemli ismi kadrosuna katan Disney Plus, ülkemizdeki abone sayısını 2 milyona çıkardı. Henüz iki ayda bunu başaran şirketin sıradaki hedefi ise Türkiye pazarında 3 milyon barajını geçmek. Netflix’in Türkiye’deki güncel abone sayısı ise hali hazırda 3.5 milyon civarında.

Disney Plus Netflix’i solladı!

Bu bakımdan böyle giderse Disney Plus’ın çok kısa bir süre içerisinde Türkiye’de Netflix’i geçeceğini net bir şekilde söyleyebiliriz. Ancak asıl konumuz bu değil. Zira Disney Plus, tüm dünyadaki abone sayısı ile ilk kez Netflix’i geride bıraktı. Söz konusu platform, dünya genelinde 221.1 milyon abone sayısına ulaştı. Netflix cephesinde ise bu sayının 220.6 milyon olduğunu söyleyebiliriz.

Kaliteli içerikleri ile dikkat çeken her iki platform da başarılı projelere sahip. Hem dünya genelinde hem de Türkiye’de ciddi bir rekabet ortamı sağlayan bu iki platform, yatırımlarını arttırarak devam ettiriyor. Son olarak oyun sektörüne de el atan Netflix, şimdilik bu konuda pek başarılı olamadı. Ortaya çıkan veriler, Netflix abonelerinden sadece yüzde 1’lik kısmının bu oyunlara ilgi gösterdiğini ortaya çıkarmıştı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER