Depremde hayatını kaybeden voleybol takımı için KKTC’de en acı zil çaldı

Türkiye Voleybol Şampiyonası’na katılan KKTC Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımları kafilesi, Adıyaman'da konakladıkları otelde enkaz altında kalmıştı.

POSTA POSTA
Depremde hayatını kaybeden voleybol takımı için KKTC’de en acı zil çaldı

Adıyaman’da kaldıkları otel enkazında hayatlarını kaybeden 28 öğrencinin okulu KKTC Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde ders zili dün buruk çaldı.

Okulu ziyaret eden KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğrencilere yaptığı konuşmasında, “Mesleki ve siyasi hayatımda birçok zor an yaşadım, ancak hiçbiri bu kadar zor olmamıştı” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, “Şampiyon meleklerimizin hatıraları yaşadığımız sürece yüreğimizde yer alacak. Sizler, bu okula uzun bir mücadeleden geçerek geldiniz. Arkadaşlarınızdan devraldığınız bayrağı daha ileriye götüreceksiniz” diye konuştu.

Çavuşoğlu, konuşmasının ardından kaybedilen öğrenciler anısına İranlı sanatçı Alireza Pakdel’in yaptığı tabloyu Okul müdürü Savaş Moralı’ya teslim etti. Türkiye Voleybol Şampiyonası’na katılan Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımları kafilesi, konakladıkları İsias Otel’in enkazı altında kalmış, kafileye refakat eden veliler de dahil 28’i öğrenci 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında POSTA internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER