10 Uzman tek soru: 2023 yılında hangi yatırım aracı yıldız olmaya aday?

Yatırımcılar, oldukça hareketli bir yılı geride bırakmaya hazırlanırken, şimdi gözler 2023 yılının olası kritik gündem maddelerinde ve senaryolarında… Peki, nasıl bir yıl geçirdik? Yeni yılda en çok neleri konuşacağız? 2023’te hangi yatırım aracı yıldız olabilir? Birbirinden değerli 10 uzmana sorduk… İşte o önemli öngörüler…

HÜRRİYET HÜRRİYET
10 Uzman tek soru: 2023 yılında hangi yatırım aracı yıldız olmaya aday?

Piyasalar açısından oldukça hareketli geçen bir yılı geride bırakmaya sayılı günler kaldı. 2022 yılına girerken dünyanın en önemli gündemi Covid-19 pandemisi olurken, 24 Şubat’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dünyaya pandemiyi unutturdu demek çok da yanlış olmaz. Bu tarihte, Rusya’nın Ukrayna’ya askeri harekât başlatmasıyla jeopolitik risk yükseldi ve dünyanın gündemi bir anda değişti.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla enerji fiyatları hızlı artışlar kaydetti ve bu da dünya genelinde enflasyonu 40 yılın en yüksek düzeyine tırmandırdı. Başta ABD Merkez Bankası (Fed) olmak üzere majör merkez bankaları (Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası) enflasyondaki yükselişin önüne geçebilmek ve enflasyonu yeniden makul düzeye indirebilmek için sıkılaşma politikasına giderek agresif faiz artırımlarına başladı. 2023 yılında önemli gündem maddeleri arasında, dev ekonomilerin yüksek enflasyon ile savaşı ve faiz artırımlarının hız kesmesi hatta faiz indirimlerine ne zaman başlanabileceği yer alacak gibi görünüyor.

PİYASALARDA NELER YAŞANDI?

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER