Bakan Bozdağ Amasra'da: 'İhmal varsa tespit edilecek, ilgililer hakkında hukuki işlem yapılacak'

Bartın'ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait maden ocağında 14 Ekim'de saat 18.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 41 işçi hayatını kaybetti, 58 işçi kurtarıldı. Yaralı madencilerin hastanede tedavisi sürüyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın olduğu maden ocağında incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada soruşturmanın 5 savcı tarafından yürütüldüğünü belirterek, "Herhangi bir ihmal, kusur veya başka sebep varsa tespit edilecek ve ilgililer hakkında hukuki işlem yapılacaktır. Kimsenin endişesi ve tereddütü olmasın" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Bozdağ Amasra'da: 'İhmal varsa tespit edilecek, ilgililer hakkında hukuki işlem yapılacak'

Türkiye'yi yasa boğan olayla ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Bozdağ, şunları söyledi:

"Büyük bir acı. Ateş düştüğü yeri yakar. Yüreğimiz yanıyor. Bu acıyı paylaşmak için Amasramıza geldim. Yaralılarımızın önemli bir kısmı taburcu oldu. Çam Sakura ve Bartın hastanesinde olan bazı işçilerimiz dışında hastanede yaralı kalmadı.

Tabii bu kazaların olmaması en büyük dileğimizdir. Hükümetimiz bu kazaların olmaması için ciddi tedbirler aldı. Bu tedbirler bundan sonra da devam edecektir. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER