için kaldı

Lagarde: Enflasyonla mücadelemiz sürüyor

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde enflasyona karşı bir zafer ilan etmediklerini, enflasyonla mücadelelerinin henüz bitmediğini söyledi.

BORSAMATİK BORSAMATİK
Lagarde: Enflasyonla mücadelemiz sürüyor

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde'a göre AMB artık sıkılaştırmaya ara verip bekle-gör moduna geçebilecek noktada.

Frankfurt'ta Bundesbank'ın düzenlediği bir etkinlikte konuşan Lagarde, "Biz zaten çok şey yaptık. Kullandığımız mühimmatın miktarı göz önüne alındığında, ücretler, şirket kârları, mali, jeopolitik gelişmeler gibi hayatımızın bileşenlerini ve kesinlikle mühimmatımızın ekonomik hayatımızı nasıl etkilediğini çok dikkatli bir şekilde gözlemleyerek mevcut faiz seviyesinde ne kadar kalmamız gerektiğine ve hangi kararı vermemiz gerektiğine karar verebiliriz" dedi.

Lagarde, "Enflasyonla mücadele bitmedi ve kesinlikle zafer ilan etmiyoruz," diyerek tüketici fiyatlarındaki artışı hedeflenen seviyeye geri getirme sözü verdi.

AMB'de taraflar netleşiyor

Lagarde'ın konuşmasından önce farklı mecralarda konuşan Avrupa Merkez Bankası üyeleri patika konusunda farklı görüşler açıkladı.

Bankanın Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy ECB’nin beklenmedik bir durum ortaya çıkmadığı sürece faizleri artırmayacağını söyledi. France 5 televizyonuna konuşan Villeroy “Sürprizleri dışlarsak ECB’nin faizleri artıracağını sanmıyorum” ifadelerini kullandı. Faizlerde kademeli indirimin bir gün yapılacağını belirten Villeroy “Ancak o noktada değiliz” diye konuştu. Son aylardaki güçlü dezenflasyon trendini olumlu karşılayan Villeroy’a göre ECB’nin yumuşak inişi başarması mümkün. Almanya Merkez Bankası Başkanı Joachim Nagel ise perşembe günü yaptığı açıklamada bir başka faiz artışı hamlesini dışlayamayacağını belirtmiş “Nihai faiz seviyesine yakın olduğumuzu düşünüyorum” sözlerini sarfetmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında BORSAMATİK internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER