Borsa İstanbul'da gong "VAY" için çaldı

Ak Portföy, borsanın, değerleme kriterleri açısından cazip 30 şirketine tek işlemle yatırım yapma imkanı tanıyan Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu "VAY"ı tasarruf sahiplerine sundu.

PARADURUMU PARADURUMU
Borsa İstanbul'da gong "VAY" için çaldı

Ak Portföy, tasarruf sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı ürünlere bir yenisini ekledi. Ak Portföy Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu VAY, Borsa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen Gong Töreni ile yatırımcılara sunuldu.

Hisse senedi yatırımının en temel yollarından biri olan "değer" temasına yatırım fırsatı sunan VAY ile borsanın, değerleme kriterleri açısından seçilen 30 şirketine tek işlemle yatırım yapılabiliyor.

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, törende, bu fonla "değer" odaklı yatırım temasını tasarruf sahipleriyle buluşturduklarını belirtti.

1 milyon 100 binin üzerinde yatırımcı var

Türkiye’de yatırım anlayışı ve eğilimlerinin değiştiğini dile getiren Ersarı, şöyle konuştu:

"Bunun en çarpıcı örneği sermaye piyasasına gösterilen ilgi. Gelişmiş ekonomilere baktığımız zaman hane halkı yatırımlarının ağırlıklı olarak kolektif yatırım araçlarıyla yapıldığını görüyoruz; Türkiye’de de yatırım fonlarına yönelik ilgi giderek artıyor. İki yıl önce hisse senedi fonlarındaki yatırımcı sayısı 240 bin iken bu yıl 1 milyon 100 bin düzeyine ulaştı. Bu ortamda, geleceği yansıtan doğru temalara, derin bir uzmanlıkla yönetilen ve tasarruf sahiplerinin ihtiyaçlarına yanıt sunan yenilikçi, ilham verici ürünlere ciddi bir talep olduğunu görüyoruz."

Ersarı, 365 milyar liraya ulaşan varlık büyüklüğüyle özel sektördeki en büyük portföy yönetim şirketi olarak, değer katma bilinciyle hareket etmeyi liderliklerinin getirdiği bir sorumluluk olarak gördüklerini aktararak, şöyle devam etti:

"Değişen trendler doğrultusunda, ülkemizin ihracatçı şirketleri, yerli teknoloji şirketleri, bankacılık sektörü ve büyüyen şirketleri gibi çok çeşitli odak alanlarında, Türkiye’nin en geniş hisse senedi yatırım ürün evrenini sunuyoruz. Bugün açılış gongunu çaldığımız Ak Portföy Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu'muz ise yurt içi hisse senetlerindeki inovatif yaklaşımımızın en yeni halkasını oluşturuyor. Fon, Türkiye’de ilk kez hisse senedi yatırımının en temel yollarından biri olan 'değer' temasına yatırım fırsatı sunuyor."

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER