İşte yoganın cinsel yaşama 9 katkısı!

Yoganın insan vücuduna faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış durumda artık. Yoganın her gün yeni bir faydasını duyuyor, hakkında her gün yeni bir araştırmaya rastlıyoruz. Elbette, stres hormonunu bastırarak sizi daha sakin bir insan haline getiren yoganın cinsel yaşama etkisinin olmaması ilginç olurdu. Yoga ve cinsel yaşam arasında yoğun bir bağlantı var.

İşte yoganın cinsel yaşama 9 katkısı! - Sayfa 1

Esneklik
 

Yoga esneklik kazanmak için mükemmel bir yol olması dışında kaslardaki ağrıları azaltmak için de birebirdir. Daha esnek olmak demek, daha rahat girilecek pozisyonların otomatik olarak artması anlamına geliyor. 

113
İşte yoganın cinsel yaşama 9 katkısı! - Sayfa 2

Rahatlama
 

Gerginlik ve stres en ateşli insanların bile ruh halini değiştirip, seksten uzaklaştırabilir. Strese girdiğimizde üretilen kortizol, seks hormonlarını bastırır. 

213
İşte yoganın cinsel yaşama 9 katkısı! - Sayfa 3

Eğer stresten uzaklaşırsanız, libidonuzu bastıracak stres hormonlarından da kurtulmuş olursunuz. Yoga oldukça iyi bir stres savardır çünkü doğru nefes almayı, esnemeyi ve geleceğe odaklanmayı öğretir. 

313
İşte yoganın cinsel yaşama 9 katkısı! - Sayfa 4

Islanmada iyileşme
 

Genel olarak daha yüksek cinsel fonksiyon kayıpları yaşama riski olan metabolik sendrom sahibi kadınlar üzerinde yoganın etkilerinin incelendiği randomize kontrollü çalışmalar yapıldı.

413