İşte yeni Covid-19 kuralları!

Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu'nun hazırladığı rehberde güncelleme yapıldı. Covid-19 kapsamında sinema, tiyatro ve diğer kültürel etkinlikler, ilk yardım eğitimleri, ölçme ve değerlendirme yapılan yazılı ve sözlü sınavlar ile plazalarda alınması gereken yeni önlemler açıklandı.

İşte yeni Covid-19 kuralları! - Sayfa 1

Daha önce 62 sektör, iş, işlem ve etkinlik için belirlenen kural ve önlemlere 5 madde daha eklendi. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu Covid-19 Kapsamında Sinema, Tiyatro ve diğer kültürel etkinliklerde, ilkyardım eğitimleri, ölçme ve değerlendirme yapılan yazılı ve sözlü sınavlar ile Plazalarda alınması gereken önlemler ile uyulması gereken kurallar açıklandı. Sosyal mesafe, hijyen kuralları, maske zorunluluğu tüm aktiviteler için geçerli olacak.

114
İşte yeni Covid-19 kuralları! - Sayfa 2

KAPALI ALANDA 8 METREKAREYE 1 KİŞİ

Sinema, tiyatro ve diğer kültürel etkinliklerde salon kapasitesinin yüzde 60'ı aşılamayacak. Kapalı alanda 8 metrekareye, açık alanda ise 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve izleyici sayısı planlanacak. İki yaş üstü çocukların da kendilerine uygun maske takmaları sağlanacak.

214
İşte yeni Covid-19 kuralları! - Sayfa 3

İLKYARDIM EĞİTİMİ MÜMKÜNSE ONLİNE YAPILMALI

Rehberde, ilkyardım kurslarında kursiyer ve eğitmenlerin uygulamalar sırasında yakın temasta olduğuna dikkat çekilerek şunlara yer verildi:

314
İşte yeni Covid-19 kuralları! - Sayfa 4

* İlkyardım eğitimleri yakın temas olması ve eğitim araç gereçlerinin ortak kullanımı nedeniyle COVID-19 bulaşması açısından risklidir.

414