İşte ticari mesajlardan kurtulmanın yolu

Tüm operatörler için geçerli, e-Devlet üzerinden yapılıyor, onay gerekiyor. Upcall, Getcontact, Arama ve SMS engelleyici, Call Blocker, Call Control gibi mobil uygulamaları da kullanabilirsiniz. Tüm uyarılara, yaptırımlara ve düzenlemelere rağmen cep telefonlarına durmadan kampanya, indirim, reklam, promosyon ve pazarlama gibi istenmeyen ya da bilinmeyen çağrılar gelmeye devam ediyor. Bu tür aramaları her gün yüzlerce kez dolandırıcılar da yapıyor ve pek çok kişinin ocağını söndürüyor.

İşte ticari mesajlardan kurtulmanın yolu - Sayfa 1

Bıkkınlık getiren istenmeyen çağrılardan birkaç saniye içerisinde hem de ücretsiz olarak tamamen kurtulmak mümkün. Yapay zekalı uygulamalar, yeni nesil işletim sistemleri ve mobil operatörlerin çözümleri sayesinde size istemediğiniz takdirde kampanya, pazarlama ya da dolandırıcılık çağrılarının gelmesi imkansız. İşte çözümler...
 

112
İşte ticari mesajlardan kurtulmanın yolu - Sayfa 2

UYGULAMALAR 
Spam aramalarını, gelen çağrıların kime ait olduğunu ve bilinmeyen tüm numaraları engelleyen uygulamalar hızla artıyor. Bunlar arasında Upcall, Getcontact, Arama ve SMS engelleyici, Call Blocker, Call Control gibi mobil uygulamaları kullanabilirsiniz.

212
İşte ticari mesajlardan kurtulmanın yolu - Sayfa 3

ANDROID 
Gerek Android gerekse iOS işletim sistemli telefonların istenmeyen çağrıları ve kısa mesajları engelleme özellikleri bulunuyor. Telefonunuz Android ise yapılması gereken tek şey, ‘arama geçmişleri’ kısmından ‘ayrıntılar’a tıklamanız ve ‘diğer’ bölümündeki kara listeye dokunmanız.

312
İşte ticari mesajlardan kurtulmanın yolu - Sayfa 4

IOS 
‘Son Aramalar’ bölümünden engellemek istediğiniz numaranın yanındaki bilgi (i) işaretine dokunarak detaylar ekranına gidin. Bu bölümün en altında bulunan ‘Bu Arayanı Engelle’ veya ‘Uyarıları Gizle’ kısmından basarak numara ve SMS engelleme işini tamamlayın. Ayrıca sizi daha önce aramamış birini engellemek istiyorsanız ‘Ayarlar’ bölümüne giderek, ‘Telefon’ kısmından ‘Engellenenler’ kısmına basın.

412