İşte tam kapanmada esnafa verilecek destekler

Salgın dolayısıyla ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için hükümet tarafından verilen gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri tam kapanma döneminde de sağlanacak.

İşte tam kapanmada esnafa verilecek destekler - Sayfa 1

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla hükümetin ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için sağladığı gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destekleri, perşembe akşamından itibaren başlayacak "tam kapanma" döneminde de sürecek.

111
İşte tam kapanmada esnafa verilecek destekler - Sayfa 2

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Kovid-19 salgını nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde üretim ve tedarik zincirleri olumsuz etkilendi.

211
İşte tam kapanmada esnafa verilecek destekler - Sayfa 3

Salgının Türkiye'de de ortaya çıkmasıyla hayata geçirilen "Ekonomik İstikrar Kalkanı Tedbirleri" çerçevesinde yapılan muhtelif düzenlemeler ve sağlanan desteklerle ticaret erbabının mali açıdan korunması için Ticaret Bakanlığı başta olmak üzere birçok bakanlık ve kurum tarafından kapsamlı adımlar atıldı.

311
İşte tam kapanmada esnafa verilecek destekler - Sayfa 4

Salgın nedeniyle ticaret erbabının yaşadığı mali kayıpların telafisi için Gelir Kaybı Desteği, Kira Desteği ve Ciro Kaybı Desteği uygulamaya konuldu. Bu kapsamda, 133 meslek kolunda 3 ay süreyle aylık 1000 lira olarak sağlanan "Gelir Kaybı Desteği"nden 23 Nisan itibarıyla 1 milyon 33 bin 589 kişi yararlandı. Bu kapsamda yapılan ödeme tutarı 3 milyar liraya ulaştı.

411