İşte sandığa gitmeden önce bilmeniz gerekenler

Türkiye, 24 Haziran Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını ve 27'nci Dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor. Tüm Türkiye'de saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'de tamamlanacak oy verme işleminde seçmenler nasıl oy kullanacak, nelerle karşılaşacak, ne oylayacak? İşte 10 soruda 24 Haziran seçimleriyle ilgili bilmeniz gerekenler...<br /> <br />

İşte sandığa gitmeden önce bilmeniz gerekenler - Sayfa 1

Türkiye, 24 Haziran Pazar günü 13. Cumhurbaşkanını ve 27'nci Dönem Milletvekillerini seçmek için sandık başına gidiyor. Tüm Türkiye'de saat 08.00'de başlayacak ve 17.00'de tamamlanacak oy verme işleminde seçmenler nasıl oy kullanacak, nelerle karşılaşacak, ne oylayacak? İşte 10 soruda 24 Haziran seçimleriyle ilgili bilmeniz gerekenler...

112
İşte sandığa gitmeden önce bilmeniz gerekenler - Sayfa 2
1. NEREDE OY KULLANILACAK?
İkamet ettiğiniz bölgede, Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen yerlerde oy kullanabilecek. YSK tarafından seçmenlerin ikamet ettikleri adreslere seçmen kağıdı gönderildi. Bu kağıtlarla oy verme işlemi gerçekleştirilebilecek. Seçmen kağıdı adresine ulaşmayanlar ise YSK'nın internet sitesinden istenen bilgileri doldurarak veya e-devlet üzerinden seçmen bilgi kağıdına ulaşabilecek.


212
İşte sandığa gitmeden önce bilmeniz gerekenler - Sayfa 3
2. NASIL OY KULLANILACAK?
YSK tarafından belirlenen seçim noktalarına gidenler kimlik belgesiyle birlikte oy kullanabilecek. Sandık görevlileri tarafından verilecek iki oy pusulası, bir zarf ve tercih veya evet mührüyle birlikte seçmenler oyunu kullanacak. İki pusula tek zarfla seçim kutusuna atılacak. Oy verme işleminden sonra sandık görevlilerinin vereceği seçmen formuna imza atılacak.


312
İşte sandığa gitmeden önce bilmeniz gerekenler - Sayfa 4
3. SEÇMEN KAĞIDI OLMAYANLAR OY KULLANABİLİR Mİ?
Seçmen bilgi kağıdı gelmeyenler, YSK'nın internet sitesi ve e-devlet üzerinden seçmen bilgi kağıdına ulaşarak nerede oy kullanabileceğini öğrenecek. Sadece kimlik belgesi yanında olan seçmenler de oy kullanabilecek. Ancak ailesinden veya bir başkası adına oy verme işlemi gerçekleştirilemeyecek.


412