İşte koronavirüsün gençlerdeki ilk belirtisi

Koronavirüs vakalarının artmasıyla uzmanlar belirtilerin kişiden kişiye değişeceğini bildirdi. Coronavirüsün en önemli belirtisi kabul edilen yüksek ateş ve öksürüğün bazı vakalarda görülmediğini, farklı belirtilerle ortaya çıkabileceği açıklandı. Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım koronavirüsün iki farklı belirtisiyle ilgili bilgiler verdi.

İşte koronavirüsün gençlerdeki ilk belirtisi - Sayfa 1

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün grip benzeri semptomlar taşıdığı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Korona virüsünün en önemli belirtisi günden güne artan yüksek ateş olarak belirtilmişti. Koronavirüs vakalarının artmasıyla uzmanlar belirtilerin kişiden kişiye değişeceğini bildirdi. Koronavirüsün en önemli belirtisi kabul edilen yüksek ateş ve öksürüğün bazı vakalarda görülmediğini, farklı belirtilerle ortaya çıkabileceği açıklandı. Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım koronavirüsün iki farklı belirtisiyle ilgili bilgiler verdi.
 

İşte koronavirüsün gençlerdeki ilk belirtisi - Sayfa 2

Koronavirüs enfeksiyonu yaşlılarda ve gençlerde farklı belirtiler gösterebiliyor. Sık görülen belirtileri arasında; öksürük, ateş, boğaz ağrısı, kuru öksürük,halsizlik ve yorgunluk var. Ama sıklıkla orta yaş grubunda ve gençlerde aniden ortaya çıkan koku ve tat kaybı da asemptomatik olarak koronavirüs enfeksiyonu geçiren kişilerdeki semptomlardandır ve koronavirus ile ilişkili olabilir.
 

İşte koronavirüsün gençlerdeki ilk belirtisi - Sayfa 3

Üst solunum yolundan alınan virüsler burun ve boğaz mukozasında kolonize olarak çoğalıp vücut tarafından yok edilebilir veya buradan solunum yoluyla akciğerlere inerek burada zatürree gibi enfeksiyon da oluşturabilir.
 

İşte koronavirüsün gençlerdeki ilk belirtisi - Sayfa 4

Doç.Dr.Yavuz Selim Yıldırım, ''Virüslere bağlı üst solunum yolu enfeksiyonları koku ve tat kaybının en sık sebebidir.