İşte koronavirüsün en gerçek fotoğrafı

Covid-19'un şimdiye kadarki en gerçekçi ve güncel fotoğrafları kaydedildi, virüsün hem gen yapısı hem de iç hareketleri haritalandırıldı. Bu araştırmanın corona virüse karşı geliştirilen aşı ve tedaviler açısından da olumlu olacağı düşünülüyor. İşte corona virüsün en gerçek resmi...

İşte koronavirüsün en gerçek fotoğrafı - Sayfa 1

3D modelleme şeklinde çalışan bilim insanları dünya genelinde bir milyon iki yüz elli binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebebiyet veren corona virüsün en gerçekçi fotoğrafına ulaştılar.

İşte koronavirüsün en gerçek fotoğrafı - Sayfa 2

Suudi Arabistan'da bir üniversitede gerçekleşen çalışma sonucunda covid-19'un en güncel görüntüsü saptandı. Son veriler de eklenince bu çalışmanın aşı çalışmalarına da rehberlik edeceği ifade ediliyor. Çalışmanı sürekli güncellenen bir kaynak olduğu belirtildi. 

İşte koronavirüsün en gerçek fotoğrafı - Sayfa 3

İşte son dakika haberinin detayları...

İşte koronavirüsün en gerçek fotoğrafı - Sayfa 4

BİLİMSEL MÜCADELE İÇİN YENİ BİR YOL AÇABİLİR!

Konuya ilişkin açıklama yapan araştırmacı Ondřej Strnad, "3D modelimiz, Covid-19'un, güncel yapısını atomik seviyede gösteriyor ve nükleokapsid proteinlerinin oluşturduğu ip benzeri yapı gibi daha önce görülmesi imkansız olan virüsün ayrıntılarını ortaya koyuyor. Modeli geliştirmek için kullandığımız yaklaşım, Covid-19'un yayılmasına karşı yürütülen bilimsel mücadele için yeni bir yol açabilir. Çünkü geliştirdiğimiz teknoloji, bilim insanlarının yeni keşfedilenen bilgileri hızlıca modele dahil etmesine ve böylece sürekli güncellenen çevrimiçi bir kaynağın oluşmasını sağlayabilir" ifadelerini kullandı.