İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi

15 Temmuz hain darbe girişiminde etkin rol oynayan FETÖ'cü teröristlerin yer aldığı 41 isim, İçişleri Bakanlığı'nca Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı'nın sitesinde yayınlandı. İşte örgüt elebaşı Gülen'in başında yer aldığı kırmızı liste...

İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi - Sayfa 1

Örgüt kurarak 15 Temmuz 2016'da hain darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütünün elebaşı, ABD'nin Pensilvanya eyaletinde bulunuyor

142
İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi - Sayfa 2

FETÖ'nün 2 numaralı ismi Mustafa Özcan, örgütün Türkiye İmamı... Firari olarak aranan Özcan, ayrıca Balkanlar imamı. Bank Asya'nın hortumlanmasında da büyük rolü olan Özcan'ın aynı zamanda örgütün en sert karakteri olduğu ifade ediliyor.

242
İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi - Sayfa 3

FETÖ'nün eski Hava Kuvvetleri Komutanı olup daha sonra Türk Silahlı Kuvvetleri imamı olan ve Gülen'in sır kutusu olarak anılan Adil Öksüz, Gülen'in talimatıyla 2015 seçimlerinin ardından darbe girişimi planlamaya başladı. O günden 15 Temmuz 2016'ya kadar 12 kez darbe girişimi için toplantı yapan Öksüz, her bir toplantının ardından ABD'ye gidip Gülen'e rapor verdi. Hain darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü yakınlarında jandarma ekipleri tarafından yakalanan şahıs, savcılık sorgusunda tarla bakmak için orada bulunduğunu ileri sürdü. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiyse de serbest bırakıldı. Bunu fırsat bilen Öksüz, ortadan kayboldu.

342
İşte FETÖ'nün 41 kişilik kırmızı listesi - Sayfa 4

FETÖ'nün en etkili isimlerinden İsmail Büyükçelebi olduğu söyleniyor. FETÖ'nün finans kaynakları ve eğitim kurumlarıyla ilgili tüm kararlarda söz hakkı olan Büyükçelebi'nin Gülen'den sonra örgütün başına geçebileceği düşünülüyor. FETÖ yapılanmasındaki 12 imamdan biri olan Büyükçelebi'nin uzun süredir ABD'de olduğu biliniyor. İsmail Büyükçelebi, Fuatavni mahlasıyla sosyal medyada algı yönetimi yapan hesabı yöneten ekipteydi.

442