İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi

Kalabalıktan ve kargaşadan bunalıp, sessiz sakin bir yerlerde kafa dinleyip yaşamak isteyenler için dünyanın en az nüfuslu 10 ülkesini bir araya getirdik.

İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi - Sayfa 1

İstanbul'un nüfusu bile 15 milyonken dünya üzerinde nüfusu 100 bine yaklaşmayan birçok ülke mevcut. Pek bilinmeyen bu ülkeleri sizler için bir araya getirdik. Olur da sakinlik isterseniz buralara yerleşebilirsiniz.
 

110
İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi - Sayfa 2

İlk sırada Nauru bulunmakta. Avustralya'nın kuzeydoğusunda bulunan bu ülkenin nüfusu ise 10 bin. Ne kadar huzurlu ve doğal ortamıyla dikkat çekse de Nauru'nun turistik bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Ulaşım sıkıntısı bu konuda büyük bir etken.

Fotoğraf: AFP

210
İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi - Sayfa 3

MONTSERRAT

İkinci sırada nüfusu 4000 ile 6000 arasında değişen Montserrat bulunmakta. Nüfusun değişmesinin nedeni ise çevrede bulunan volkanlar. Türkçe'de Sarp Dağ anlamına gelen Montserrat'ı 1492 yılında Kristof Kolomb keşfetmiş.
 

310
İşte dünyanın en az nüfusa sahip 10 ülkesi - Sayfa 4

SAINT HELENA

Sıradaki ülkemiz Saint Helena. Atlas Okyanusu'nun güneyinde bulunan bu volkanik tabanlı ada Birleşik Krallık'a bağlıdır. İlk kez 1502 yılında denizciler tarafından keşfedildiğinde Saint Helena'da hiçbir yaşam izine rastlanmamış. En son 2008'de yapılan seçime göre nüfusu 4255'tir. Yüzyıllar boyunca denizciler için büyük önem taşıyan bu ada sürgün amacıyla da kullanılıyordu. Adaya sürgün edilen kişilerden en ünlüsü ise Napolyon'dur.
 

410