İşte Çin’in koronavirüsle mücadele yöntemi!

Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li, 'dört erken’ ilkesini anlattı. Li ayrıca, Çinli uzmanların haziran tahminini paylaştı.

İşte Çin’in koronavirüsle mücadele yöntemi! - Sayfa 1

Çin, aralık ayında Vuhan kentinde çıkan salgının ardından koronavirüsle mücadelede kendi modelini geliştirerek vaka sayısını geriletmeyi başardı. 

İşte Çin’in koronavirüsle mücadele yöntemi! - Sayfa 2

Yaklaşık 11 milyonluk bir şehir olan Vuhan, 23 Ocak tarihi itibarıyla dış dünyadan izole edildi. İnsanların geçim kaynakları ve özgürlükleri pahasına alınan bu tedbirler işe yaradı ve bir süre önce Hubei eyaletinin bazı şehirlerinde seyahat kasıtlamaları esnetilmeye başlandı. 

İşte Çin’in koronavirüsle mücadele yöntemi! - Sayfa 4

TÜRKİYE TIBBİ MALZEME GÖNDERDİ
Covid-19'a karşı verilen mücadelede Türkiye ile Çin hangi alanlarda işbirliği yapıyor?

Covid-19 salgını tüm insanlığın karşı karşıya olduğu ortak ve yeni bir imtihandır. İlgili ülkeler el ele vererek işbirliği içerisinde bu zorluğu aşmalıdır. Türk tarafi Çin'e salgınla mücadelesi için iki parti tibbi malzeme gönderdi. Çin tarafi ise insani ve dostça bir tutumla Türkiye'nin Vuhan'dan vatandaşlarını tahliye operasyonunu etkili ve yapıcı bir şekilde koordine etti. Türk tarafının talebi üzerine test kiti, ilaç, tecrübe paylaşımı gibi konularda işbirliğini sürdürüyor.