İstanbul'un barajları beyaz örtüyle kaplandı; Karın erimesiyle büyük artış bekleniyor

İstanbul'da etkili olan kar yağışının ardından barajlar ve çevresi beyaz örtüyle kaplandı. Karların erimesiyle birlikte baraj doluluk oranlarında büyük artışlar bekleniyor. İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı bugün itibariyle yüzde 54.68 olarak ölçüldü. Doluluk oranı yüzde 34.65 çıkan Alibeyköy barajı havadan görüntülendi.

İstanbul'un barajları beyaz örtüyle kaplandı; Karın erimesiyle büyük artış bekleniyor - Sayfa 1

DOLULUK ORANI YÜZDE 86.82'DEN YÜZDE 40'LARA KADAR GERİLEMİŞTİ

İstanbul’da kurak geçen sonbaharın ardından barajların doluluk oranlarında büyük düşüşler yaşanmıştı. 2021 Nisan ayında yüzde 86. 82'ye kadar çıkan doluluk oranları daha sonra düşüşe geçmiş yüzde 40'lı seviyelere kadar gerilemişti. 

112
İstanbul'un barajları beyaz örtüyle kaplandı; Karın erimesiyle büyük artış bekleniyor - Sayfa 2

İstanbul’da etkili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte gelen yoğun kar yağışları, barajları olumlu yönde etkiledi. İstanbul’un barajlarında şu anda doluluk oranı yüzde 54.68'e kadar çıktı.

212
İstanbul'un barajları beyaz örtüyle kaplandı; Karın erimesiyle büyük artış bekleniyor - Sayfa 3

SU HAVZALARI BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLANDI 

Ulaşımda büyük sıkıntılara neden olan kar yağışlarıyla birlikte İstanbul'u besleyen baraj göllerinin çevresi beyaz örtüye kaplandı. 

312
İstanbul'un barajları beyaz örtüyle kaplandı; Karın erimesiyle büyük artış bekleniyor - Sayfa 4

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bu karların erimesi sonucu baraj doluluk oranlarında büyük artışlara neden olacağı belirtildi.

412