İstanbul'da KPSS maratonu!

Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020-KPSS Ortaöğretim) için İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsü ile Avcılar'da sınava girecek bazı adaylar saat 10.00’dan önce gelmedikleri, bazıları da yenilenen istenen kimlik belgelerini getirmedikleri için sınav binalarına alınmadı.

İstanbul'da KPSS maratonu! - Sayfa 1

Kamu Personel Seçme Sınavı Ortaöğretim (2020-KPSS Ortaöğretim) bugün 81 ilde gerçekleştiriliyor. Saat 10.15'te başlayan sınavda adaylara 120 sorudan oluşan "Genel Yetenek" ve "Genel Kültür" testleri uygulanacak. Adaylara 130 dakika süre verilecek. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde de sınava girecek adaylar aileleriyle birlikte kampüs girişine geldi.
 
 

123
İstanbul'da KPSS maratonu! - Sayfa 2

Sınav evraklarını gösteren adaylar buradan sınava girecekleri fakültelere doğru gitti. Bazı adaylar sınava erken gelirken bazı adaylar geç kaldığı için sınav binalarına alınmadı.
 

223
İstanbul'da KPSS maratonu! - Sayfa 3

Sınava, kimlik  belgesi yerine ile sürücü belgeleriyle gelen iki adayı polis ekipleri araçlarına alarak evlerine götürdü. Ancak saatin 10.00’ı geçmesinden dolayı adaylar sınava girecekleri binalara alınmadı.
 
 

323
İstanbul'da KPSS maratonu! - Sayfa 4

Kızını sınava getiren Özlem Akbaş, “Yakın yerde oturuyoruz. Otobüsle rahatlıkla geldik. Kızım biraz tezcanlı ‘Anne geç kaldık’ diye. Allah’a şükür geç kalmadık.” İfadelerini kullandı.
 

423