İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi?

Soğuk ve yağışlı sistemin etkisine giren İstanbul'da, kar yağışı devam ediyor. İstanbul'da etkili olan kar nedeniyle İDO BUDO ve uçak seferleri iptal edildi. Kar yağışının devam ettiği kentte her yer beyaz örtüyle kaplandı. Yoğun kar yağışının bugün de sürmesi bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen de CNN Türk canlı yayınında hava durumunu değerlendirdi ve "Bugün ve yarına dikkat etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? - Sayfa 1

İSTANBUL'DA KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, il genelinde bugün yer yer yoğun olarak görülen kar yağışlarının, pazartesi ve salı günü de kuzey ve iç kesimleri başta olmak üzere yerel kuvvetli (5-20 santimetre) kar sağanakları şeklinde etkili olması öngörülüyor.

136
İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? - Sayfa 2

Kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

236
İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? - Sayfa 3

ORHAN ŞEN: BUGÜN VE YARINA DİKKAT!

Meteoroloji Uzmanı Orhan Şen, hava durumunu CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi.

336
İstanbul'da kar yağışı devam edecek mi? - Sayfa 4

Şen, şu ifadeleri kullandı:

"Normal bir hava durumu ile karşı karşıyayız. 15 gün önceki hava durumu anormaldi. İstanbul’un kışı Ocak-Şubat’ta yapar. Abartıldığı gibi de bir kar yağışı olmadı. Nedenlerinden bir tanesi sıcaklık çok eksi derecelere düşmedi. Şehir içinde 5-6 derecede kaldı. Alçak semtlerde 2-3 santimlik kar var. Yükseklerde 30 santimi geçen kar yağışları oldu. Daha fazla abartılmıştı biliyorsunuz.

436