İstanbul'da kafeler kepenk kapattı

İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine ''corona virüs tedbirleri'' konulu ek bir genelge göndermesinin ardından tiyatro, sinema, gösteri merkezi, kahvehane, kafeterya gibi birçok alan saat 00.00 itibarıyla kapatıldı. Özellikle sabah saatlerinde kahvaltı yapmak için akın edilen İstanbul Üsküdar Salacak sahilindeki kafeler de bu karar doğrultusunda kapanırken, sahilde kimsenin olmaması dikkat çekti. Taksim, Kadıköy, Üsküdar meydanları ile vatandaşların yoğun bulunduğu caddeler de boş kaldı.

İstanbul'da kafeler kepenk kapattı - Sayfa 1

ÜSKÜDAR SALACAK SAHİLİ BOMBOŞ KALDI
Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüse yönelik Türkiye alınan önlemleri genişletti. Bu kapsam çerçevesinde, İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine corona virüs konulu bir genelge göndererek bazı yerlerin faaliyetlerinin geçici bir süreliğine durdurulacağını bildirdi.

129
İstanbul'da kafeler kepenk kapattı - Sayfa 2

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelge kapsamında insanlara açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten, vatandaşların yakın mesafede bir arada bulunarak bulaşma riskinin artırılacağı değerlendirmesi sonrası kafe, lokanta, faaliyetlerini saat 00.00 itibariyle geçici süre durdurdu.

229
İstanbul'da kafeler kepenk kapattı - Sayfa 3

Üsküdar Salacak sahilinde Kız Kulesi karşısında bulunan kafeler de bu karar doğrultusunda kapatıldı.

329
İstanbul'da kafeler kepenk kapattı - Sayfa 4

''İKİNCİ BİR EMRE KADAR KAPALIYIZ''
Kafe çalışanları, “Gördüğünüz gibi sahil bomboş, bütün kafeler kapalı. Bekçileri bile yok. Biz sadece buradayız bekçi olarak, biz de açık değiliz. Cuma gününden beri böyle, müşteri yok. İçişleri Bakanımız sağ olsun yasakladılar iyi de yaptılar. Allah razı olsun. İkinci bir emre kadar kapalıyız. Maddi olarak bir çıkar söz konusu değil, beklentisi yok. Sağlığımız önemli devletimizden Allah razı olsun. Para kimsenin umurunda değil, sağlık söz konusu, millet söz konusu bekliyoruz” diye konuştu.

429