İstanbul'da bugün... Cadde ve sokaklarda sakinlik hakim

İçişleri Bakanlığı'nın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için yayımladığı genelgeyle ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla İstanbul'daki cadde ve sokaklarda sakinlik hakim. Kısıtlama nedeniyle Kadıköy Sahil ve çevresinin boş kaldığı görüldü.

İstanbul'da bugün...  Cadde ve sokaklarda sakinlik hakim - Sayfa 1

YKS'nin ikinci oturumu Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ve üçüncü ve son oturumu olan Yabancı Dil Testleri (YDT)  öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskini azaltmak, sınavın sorunsuz şekilde yapılmasını temin etmek amacıyla 81 ili kapsayan sokağa çıkma kısıtlamasında, İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanmadı.

114
İstanbul'da bugün...  Cadde ve sokaklarda sakinlik hakim - Sayfa 2

Anadolu Yakası'nda Üsküdar Meydanı, Salacak Sahili, Bağdat Caddesi ile Caddebostan Sahili'nde vatandaşların sokağa çıkma kısıtlamasına uyduğu görüldü. 

214
İstanbul'da bugün...  Cadde ve sokaklarda sakinlik hakim - Sayfa 3

Avrupa Yakası'nda da ana arterlerin sakin olduğu gözlendi. Öğle saatlerine doğru il genelinde trafik yoğunluğu yüzde 6 civarında ölçüldü. 

314
İstanbul'da bugün...  Cadde ve sokaklarda sakinlik hakim - Sayfa 4

İstanbul'un tarihi mekanları da sokağa çıkma kısıtlamasının ardından sessizliğe büründü. Eminönü ve Sultanahmet'te sakinliğin hakim olduğu görülüyor.

414