İstanbul’da 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler'

Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi tarafından bir yıldır ölü kuşlar üzerinde yapılan çalışmada 36 kuştan sekiz karga ve bir saksağanda Batı Nil Virüsü'ne rastlandı. Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz "Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler' diyerek uyardı.

İstanbul’da 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler' - Sayfa 1

İstanbul’da Kovid-19 ve deniz salyasından sonra 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi. Ateş, eklem ve kas ağrısı yapan virüs, İstanbul’da yapılan çalışmada kuşlarda da bulundu.

İstanbul’da 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler' - Sayfa 2

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi tarafından yaklaşık bir senedir ölü kuşlar üzerinde yürütülen çalışmada 24 karga ve 12 saksağanı inceledi. İncelenen 36 kuştan 8 kargada ve 1 saksağanda Batı Nil Virüsü’ne rastlandı. 

İstanbul’da 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler' - Sayfa 3

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, yaptıkları çalışmaya ilişkin açıklamada bulundu.

İstanbul’da 'Batı Nil Virüsü' tespit edildi: 'Ölü kuşlara dokunup ellerini ağızlarına götürmesinler' - Sayfa 4

'8 kargada virüs saptadık'
Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz “Kuşları sineklerin emmesiyle sineklere bulaşıyor. Sineklerde çoğalıyor o şekilde bir bulaşması var. Biz de dedik kuşlar anlamlı bir rezervuar. Geçen sene kuş ölümleri bildirildi."