İstanbul'da barajların doluluk oranı korkutan seviyenin de altına indi

İstanbul barajlarındaki doluluk oranı kritik seviyenin de altına indi. İSKİ verilerine göre İstanbul barajlarının doluluk oranı bugün 19.91'e indi. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde devam ederken, korkutan açıklamalar peş peşe geliyor. İstanbul'un içme suyu kaynaklarının yüzde 80'den fazlası boş durumda.

İstanbul'da barajların doluluk oranı korkutan seviyenin de altına indi - Sayfa 1

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, önümüzdeki hafta gelecek olan 2 yeni yağışlı hava dalgasına dikkat çekerek, "Ama biz tabii ki meteorolojik modellerin tahmin tutarlılığı zaman arttıkça yanılma payları yüksek. 

112
İstanbul'da barajların doluluk oranı korkutan seviyenin de altına indi - Sayfa 2

Elimizde var olan su kaynaklarını sanki barajlarımızda su bitmişçesine veya yarın bitecekmiş gibi çalışma yapmamız gerekiyor. Kendi çapımızda suyu nasıl tasarruflu kullanırız diye hızlı bir şekilde çalışmalara devam etmemiz gerekiyor" dedi.

212
İstanbul'da barajların doluluk oranı korkutan seviyenin de altına indi - Sayfa 3

SAZLIDERE VE ÇEVRESİNDE ÇATLAK TOPRAKLAR

İstanbul'un en kritik barajlarından biri de Sazlıdere. Sazlıdere Barajı'nın çekilen sularından sonra ortaya çatlak topraklar, ağaç gövdeleri çıktı. Kuşların da susuz kalan barajda yiyecek aradıkları görüldü.

312
İstanbul'da barajların doluluk oranı korkutan seviyenin de altına indi - Sayfa 4

SU TASARRUFU ETKİLİ OLDU

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Toros, "İstanbul sularının bir kısmı İSKİ barajlarında geliyor, bir kısmı da Melen Çayı veya Yeşilçay, Istranca derelerinden geliyor. 

412