İstanbul'da 45 bin dolara organ ticareti

İstanbul'da yasadışı organ ticareti yaptığı tespit edilen Filistin ve Ürdün uyruklu şebekeye operasyon düzenlendi. Operasyonda şebeke üyesi 4 kişi yakalanırken, organlarını satmak ve nakil için gelen 6 kişi de yerleştirildikleri otelde gözaltına alındı. Şebekenin organ nakli için gelenlerden kişi başı 45 bin dolar aldığı tespit edildi. Bu paranın 15 bin dolarının ise organını satan kişiye verildiği belirlendi.

İstanbul'da 45 bin dolara organ ticareti - Sayfa 1

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticaretiyle Mücadele Büro Amirliği ekipleri, yasadışı organ nakli ticaretine yönelik olarak çalışma başlattı.

110
İstanbul'da 45 bin dolara organ ticareti - Sayfa 2

İstanbul'daki hastanelerin kayıtlarını incelendi. Beylikdüzü'ndeki bir hastanede çok sayıda yabancı uyruklu kişiye organ nakli yapıldığı görüldü.

210
İstanbul'da 45 bin dolara organ ticareti - Sayfa 3

Yapılan detaylı araştırmada, hastanede Filistin ve Ürdün uyruklu kişilere, kendi konsolosluklarından alınmış gibi gösterilen sahte akrabalık ve doğum belgeleriyle organ nakli yapıldığı tespit edildi.

 

310
İstanbul'da 45 bin dolara organ ticareti - Sayfa 4

Sürdürülen teknik ve fiziki takipte, Filistin ve Ürdün'den organ nakli yapılacak ve organını satacak olan kişileri getirerek, Beylikdüzü'ndeki hastanede ameliyatları yaptıran 4 kişilik şebeke belirlendi.

410