İstanbul'a turist akını bekleniyor

Turizm sezonunun açılması ile birlikte turist akınına uğrayan İstanbul'a, bu yıl 15 milyonun üzerinde turist gelmesi bekleniyor.

İstanbul'a turist akını bekleniyor - Sayfa 1

Salgının etkisinin azalmasıyla yaz tatilini İstanbul'da geçirmek isteyen turistler, kente akın etti. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, İstanbul'a gelen turistlerin ülkelere göre dağılımına bakıldığında yılın ilk 3 ayında Rusya'dan gelen turist sayısı yüzde 37'lik artışla 258 bine, İran'dan gelen yüzde 113.2 artışla 253 bine, Almanya'dan gelen ziyaretçi sayısı yüzde 164.5'lik artışla 226 bine yaklaştı. 

İstanbul'a turist akını bekleniyor - Sayfa 2

Resmi nüfusu 15 milyon olan kente yıl sonuna kadar 15 milyonun üzerinde yerli ve yabancı turistin gelmesi bekleniyor. İstanbul Otelciler Esnaf Odası'na göre, bu kapsamda otellerdeki doluluk oranı yüzde 90'ı buldu, İstanbul Ticaret Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada ise otellerde yer kalmadığı belirtiliyor. 

İstanbul'a turist akını bekleniyor - Sayfa 3

Turist yoğunluğu Topkapı Sarayı, Dikilitaş ve Ayasofya Camii civarında göze çarparken, turistlerin buralarda sık sık alışveriş yaptıkları görüldü.

İstanbul'a turist akını bekleniyor - Sayfa 4

"BU YIL TURİST SAYISININ 15 MİLYONU AŞABİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

İstanbul Otelciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yaşar, yıl sonuna kadar İstanbul'un nüfusu kadar turist ağırlayacağını belirterek, "Mayıs ayından itibaren İstanbul'da çok ciddi bir potansiyel oluşmaya başladı. Şu an İstanbul'daki otellerin yüzde 90'ı dolu. 2 bin 100 civarında esnaf oteli var.