için kaldı

'Trump'ın İran aleyhine açıklamaları psikolojik savaştır'

İran Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Gulam Hüseyin Gaybpur, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını "psikolojik savaş" şeklinde nitelendirdi.

F5HABER F5HABER
 'Trump'ın İran aleyhine açıklamaları psikolojik savaştır'

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Gulam Hüseyin Gaybpur, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamalarını "psikolojik savaş" şeklinde nitelendirdi.

Milis Güçleri (BESİÇ) Başkanı Gaybpur, ABD Başkanı'nın sosyal medya üzerinden İran aleyhinde yaptığı açıklamalara ilişkin, "Trump'ın İran aleyhine açıklamaları psikolojik savaştır." ifadelerini kullandı.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre, Trump'ın İran aleyhine adım atma isteğini hata olarak değerlendiren Gaybpur, devrim değerlerinden geri adım atmayacaklarını belirtti.

"Halk ve ordu direnecek"

ABD'nin İran'ı yok edinceye kadar durmayacağını dile getiren Gaybpur, "Halk ve silahlı kuvvetler düşmanlara karşı direneceklerdir." diye konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün yaptığı bir açıklamada, ABD yönetimini "tehdit" etmiş, Trump da buna karşılık Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ruhani'yi bir daha ABD'yi tehdit etmemesi için "uyarmıştı".

Muhabir: Mustafa Melih Ahıshalı

SONRAKİ HABER