İstanbul ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı!

Meteoroloji, yarın 17 il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İstanbul ve Ankara Valiliği de pazartesi günü için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara karşı vatandaşlara dikkatli olunması çağrısında bulundu. İşte detaylar ve 5 günlük hava durumu raporu...

İstanbul ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! - Sayfa 1

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı genellikle mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. 

111
İstanbul ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! - Sayfa 2

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Eskişehir, Adana'nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay'ın kıyıları, Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Ankara ve Çankırı'nın kuzeybatı ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

211
İstanbul ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! - Sayfa 3

PAZARTESİ İÇİN UYARI

Genel Müdürlükten yapılan tahmine göre, yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Marmara'nın güney ve doğusunda İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale'nin doğusunda, Batı Karadeniz'de Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu'da, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey ve batı ilçelerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

311
İstanbul ve Ankara Valiliği'nden sağanak uyarısı! - Sayfa 4

İSTANBUL VE ANKARA VALİLİKLERİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği, sosyal medya hesabından uyarı mesajı yayımladı:

"Meteoroloji'ye göre; yarın ilk saatlerden itibaren İstanbul'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

411