İstanbul Boğazı istilaya uğradı! "Yanlış yapılan uygulamaların sonucu"

İstanbul Boğazı denizanalarının istilasına uğradı. Boğazın kıyı şeridi, büyüklü küçüklü binlerce denizanasıyla beyaza büründü. İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanasının bu kadar çok olması sadece 1-2 yıl içinde ya da plastik sorunuyla olmadı. Onlarca yılın, yanlış yapılan uygulamaların bir sonucu" dedi.

İstanbul Boğazı istilaya uğradı! "Yanlış yapılan uygulamaların sonucu" - Sayfa 1

İstanbul Boğazı yine denizanalarının istilasına uğradı. Arnavutköy, Ortaköy ve Bebek sahilleri büyüklü küçüklü denizanalarıyla beyaza büründü.

110
İstanbul Boğazı istilaya uğradı! "Yanlış yapılan uygulamaların sonucu" - Sayfa 2

Sahilde balık tutan balıkçılar, denizanalarının çokluğundan dert yandı, oltaya balık yerine denizanası geldiğini belirtti.

210
İstanbul Boğazı istilaya uğradı! "Yanlış yapılan uygulamaların sonucu" - Sayfa 3

Çevre sakinleri ise, denizdeki yoğun kirlilikle birlikte denizanalarının ortaya çıkardığı manzarayı görüntü kirliliği olarak değerlendirdi.

310
İstanbul Boğazı istilaya uğradı! "Yanlış yapılan uygulamaların sonucu" - Sayfa 4

"DENİZANALARININ BU KADAR ÇOK OLMASI ONLARCA YILIN BİR SONUCU"
Denizanalarındaki artışı mevsimsel bir olay olarak, aynı zamanda da yıllarca yapılan yanlış uygulamaların sonucu olarak değerlendiren İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Bu mevsimsel bir olay. Denizanasının bu kadar çok olması, onlarca yılın bir sonucu aslında. Sadece 1-2 yılın ya da plastik sorunu çıktı bunun bir sonucu değil. Onlarca yılın, yanlış yapılan uygulamaların bir sonucu. Biz şimdi bu sonucu yaşıyoruz. Manzara şu an normal çünkü denizanaları Marmara Denizi'nde yoğun olarak bulunan türler bu mevsimlerde. İşte en son kasım ayında bir artış gösterdiler"

410