İşte dünyanın en ilginç meslekleri

Daha önce duymadığınız, öğrendiğinizde şaşıracağınız ilginç meslekler...

PARADURUMU PARADURUMU
İşte dünyanın en ilginç meslekleri

  • Koku uzmanı
  • The Guardian gazetesi, şimdiye dek insanların kendilerini en çok hangi meslek dalında mutlu hissettiklerini belirlemek üzere yapılmış dokuz ayrı araştırmayı inceleyerek bir nevi araştırmaların araştırmasını yaptı.

    Her bir araştırmada ilk 10'a giren meslek dalları belirlendi.

  • Hayvanlar konuşabilseydi insanlar da kedi ve köpek yiyeceklerini test etmek zorunda kalmazdı. Lezzetin yerinde olduğundan emin olmak için bir grup macerayı seven insan dokusundan sertliğine kadar bütün özellikler hakkında yorum yapmak hayvan mamalarını yerler. Marks & Spencer’ın gıda teknoloji uzmanı Simon Allison hayvan mamasını denedikten sonra hemen tükürdüğünü ve ağzını çalkalamak için koca bir bardak su içtiğini belirtmiştir.

  • Uyuyarak para kazandığınızı düşünebiliyor musunuz? Evet siz de pijamalarını giyerek ve biraz kestirerek para kazanabilirsiniz. Şüphesiz dünyanın en ilginç mesleklerinden birini icra eden profesyonel uykucular para kazanmak için uyurlar özellikle de uykuyla ilgili araştırma projelerinde. Bu sayede doktorların ve bilim adamlarının uyku bozuklukları ile ilgili problemleri anlamalarına yardımcı olurlar.

  • Hiç kuşkusuz bu ilginç  iş hiç de etik değil. Ancak ne yazık ki bazı insanlar para kazanmak için firmalar adına sahte eleştiriler yazarlar ve bunları belli internet sitelerinde yayınlarlar.  Oteller, restoranlar ve ürünlerle ilgili sahte yazılar yapay olarak beğeni seviyesini arttırır ve rekabete neden olur.

  • Hindistan cevizi güvenlik mühendisleri
  • Gezinen insanların kafasına hindistan cevizlerinin kazara düşmesini engellemek isteyen tatil köyleri hindistan cevizlerini palmiye ağaçlarından düşmeden önce toplayacak personeller alırlar. Bu ilginç meslek sahipleri ağaçlara tırmanırlar ve düşme tehlikesi olanları yerlerinden çıkarırlar.

  • Survivor ve Fear Factor gibi programlar katılımcılara kurtlar yedirirler veya hamam böcekleri yuttururlar. Peki bu programlar kendilerine dava açılmaması için ne yaparlar? Tabii ki bu iğrenç ve tehlikeli numaraları denemeleri için birileriyle anlaşırlar. Bu cesur yürekli insanlar hazırlık yaparlar ve bu numaraların güvenli olup olmadığını denerler. Sizce de ilginç bir meslek değil mi?

  • Tuvalet kağıdı üreticileri ürünlerinin kullanım öncesi, kullanım esnasında ve kullanımdan sonra kokusuz olması ister. Tuvalet kağıtlarının kokusuz olup olmadığını anlamanın en iyi yolu nedir? Tabii ki tuvalet kağıdı koklayıcılarıyla çalışmak. Bu kişiler sayesinde üreticiler ürünlerinin olağandışı veya fark edilir derecede kokup kokmadığını öğrenirler.

  • IMAX ekran temizleyici
  • İhtişamlı ve gerçek üstü büyüklükte olan IMAX ekranlar kirle ve tozla kaplanırsa hiçte etkili olmaz. Allahtan ki görüntü kalitesini düşünen firmalar var. IMAX ekran temizleme firması 1570 Cinema Services’in sahibi Michael Quaranto’ya göre en büyük zorluk ekranları sürekli olarak tozdan arındırmaktır. Ekranlar sürekli toz olduğundan temizlikçilerin iki veya üç ekran da bir vakumlu elektrik süpürgelerini boşaltmaları gerekiyor.

  • Tabii ki bütün gün su kaydıraklarından kaymak ofiste oturmaktan iyidir. İngiliz tatil firması First Choice tarafından yükseklik, hız, hız kalitesi, iniş ve aynı zamanda güvenliğin test edilmesi açısından görevlendirilen Tommy Lynch’ e göre havuzlar ve su kaydırakları ailecek çıkılan tatillerin en önemli parçalarından biridir ve bu nedenle her şeyin doğru çalıştığından emin olunması gerekir.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında PARADURUMU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER