Küresel çip sıkıntısı Apple'a pahalıya patladı

Apple geçtiğimiz aylarda iPhone 13 serisini tanıttı. Ancak şirket tedarik problemleriyle uğraşıyor.

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Küresel çip sıkıntısı Apple'a pahalıya patladı

Apple, küresel çip kıtlığından etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Rakiplerine kıyasla daha az etkilense de çip kıtlığı Apple'ı da olumsuz yönde etkiledi. Şirketin bserisi de çip kıtlığından etkilenen modeller arasında yer alıyor. 

Apple geçtiğimiz aylarda yeni iPhone 13 serisini duyurdu. Ancak küresel çip sıkıntısı nedeniyle iPhone 13 tedariklerinde problemler yaşandı. Söz konusu tedarik problemleri hala sürüyor ve yakın zamanda biteceğe benzemiyor. Digitimes'ın tedarik zinciri kaynağı yeni iPhone serisinde yaşanan çip kıtlığı için bir bitiş tarihi verdi.

Apple'ın iPhone 13 kıtlığı ile başı dertte!

Küresel çip sıkıntısı Apple'a pahalıya patladı - Resim : 1

Digitimes'ın tedarik zinciri kaynakları, yeni iPhone 13 serisinin stoğunun en az Şubat ayına kadar talebi karşılayamayacağını söyledi. Apple'ın yoğun nakit rezervleri, şirketin bazı alanlarda çip kıtlığını hafifletmesine yardımcı oldu ancak bu hamleler de yeterli kalmadı. Örneğin, TSMC, üretim hatlarının çoğunu Apple'ın yongaları için ayırdı, ancak buna rağmen bir grup eski yonga hala yetersiz durumda ve bu bile telefonların üretilmesini engellemeye yetiyor.

Bir yatırımcı notunda Tim Cook, bileşen tedarik sorunlarının şirkete son çeyrekte 6 milyar dolara mal olduğunu duyurdu. Küresel çip sıkıntısı görünüşe göre bir süre daha teknoloji alanında engellere sebep olacak. Koronavirüs dönemi daha da kötüye giden çip sıkıntısı şimdilik önüne geçilebilen bir durum değil gibi görünüyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER