Bakan Özer'den CNN TÜRK'e özel açıklamalar... 'Mesleki eğitim umut verici bir sisteme dönüşmüştür'

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, son 20 yılda eğitime büyük yatırımların yapıldığını vurgularken, 'Artık akademik olarak başarılı öğrenciler meslek liselerini tercih etti. En son Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 0.112'lik dilimden öğrenci almaya başladı.' dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bakan Özer'den CNN TÜRK'e özel açıklamalar... 'Mesleki eğitim umut verici bir sisteme dönüşmüştür'

OECD ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye'nin mesleki eğitim alanında gerçekleştirilen reformu konu alan 'Geleceğe Hazır Bir Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemi İnşa Etmek' zirvesi, İstanbul Sanayi Odası meclis salonunda gerçekleşti. Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OECD İstanbul Merkezi Direktörü Achraf Bouali ve eğitim alanından uluslararası kurumların temsilcileri katıldı. Konferansın açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı yayınlandı.

Programa katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer CNN TÜRK'e özel açıklamalarda bulundu. Bakan Özer'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Gerçekten son 20 yıl eğitimde tarihsel dönüşüme tekabül eden döneme denk geliyor. İlk kez cumhuriyet tarihinde okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıktı. Bu iyileştirmeler mesleki eğitime de yansıdı. Sektörün tüm süreçlere dahil edilmesi hızlı şekilde netice verdi. Artık akademik olarak başarılı öğrenciler meslek liseleri tercih etti. En son Demirören Medya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi 0.112'lik dilimden öğrenci almaya başladı.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER