Fransızlar baş başa kaldı

Avrupa’daki yükselen resesyon sesleri arasında açılan Uluslararası Paris Otomobil Fuarı sönük bir havada başladı. Paris’teki şova Fransız markaları ve Avrupa pazarına açılan birkaç iddialı Asyalı marka dışında katılım sınırlı oldu. Fuarın ilk gününde Renault yeni elektrikli SUV konsepti 4EVER Trophy ile gövde gösterisi yaptı. Jeep’in ilk elektriklisi Avenger dikkat çekti. Çinli BYD ve Great Wall ile Vietnamlı Vinfest ise Avrupa’ya Paris’ten ‘merhaba’ dedi. 

HÜRRİYET HÜRRİYET
Fransızlar baş başa kaldı

Pandemi nedeniyle 4 yıldır düzenlenemeyen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı, dün basın günüyle yeniden kapılarını açtı. Le Mondial de L’Auto 2022 ismiyle düzenlenen fuar 18-23 Ekim tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Enflasyon ve resesyon sesleri arasında bu yıl Avrupa’da düzenlenen tek otomobil fuarı olma özelliği taşıyan organizasyon, katılımcı markalar açısından oldukça sönük bir havada başladı. Paris’teki şova ağırlıklı olarak ev sahibi Fransız markalar ile Avrupa pazarında iddialı olmak isteyen Asyalılar katıldı. BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Volkswagen, Hyundai, Nissan gibi birçok dev fuarda yer almadı. 89’uncu kez düzenlenen fuarın ana teması ise geleceğin mobilite araçlarını öne çıkaran ‘Devrim Yolda’ oldu. Şovda başta elektrikli otomobiller olmak üzere geleceğin mobilite çözümleri, iki kişilik mikro otomobiller, konsept araçlar ve hidrojenli araçlar ön plandaydı. 

Fransızlar baş başa kaldı - Resim : 1

KONSEPT ZAMANI

Fuarın en büyük gösterisini ev sahipleri Renault ve Dacia gerçekleştirdi. Renault markası 2025 yılında muhtemelen ‘Renault 4’ olarak adlandıracağı küçük elektrikli SUV modelinin konsepti ‘4EVER Trophy’nin konseptini ilk kez bu fuarda gösterdi. Dacia da kısa süre önce tanıtılan MANIFESTO konsept otomobili başta olmak üzere, markanın tüm ürün gamını yeni marka kimliğiyle fuarda sergiledi. Ayrıca, Dacia’nın ilk hibrit motoru da (Hybrid 140) Paris’teki şovda lanse edildi. Öte yandan, Jeep’in ilk elektrikli modeli Avenger ve Peugeot’nun yeni fastback gövde tipli 408’i de fuarda ilk kez görücüye çıkan otomobiller arasındaydı. Fuara ev sahibi Fransızlardan sonra en çok ilgi gösterenler Asyalılar oldu. Başta dünyanın en büyük üreticilerinden Çinli BYD olmak üzere başka bir Çinli Great Wall ve Vietmanlı Vinfest Avrupa’ya Paris’ten giriş yaptı. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER