İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor

İspanya'da 98 günün ardından gece yarısından itibaren OHAL kalkıyor. OHAL'in ülkede 450 bin hayat kurtardığını söyleyen Başbakan Shancez, "İkinci dalga bizi sallayabilir" uyarısında bulundu.

İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor - Sayfa 1

İspanya'da sol koalisyon hükümetinin, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına önlem olarak 14 Mart'ta ilan ettiği olağanüstü hal (OHAL) 98 gün sonra bu gece yarısı sona eriyor.

İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor - Sayfa 2

Başbakan Pedro Sanchez, OHAL'in son günü olması dolayısıyla İspanyol halkına hitaben yaptığı konuşmada, "OHAL'in sayesinde binlerce hayat kurtarıldı. Bağımsız bazı araştırma şirketlerine göre OHAL sayesinde İspanya'da 450 bin, Avrupa'da 3 milyon hayat kurtarıldı" dedi.

İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor - Sayfa 3

İKİNCİ DALGA UYARISI

Resmi rakamlara göre Covid-19'dan şimdiye kadar 28 bin 315 kişinin hayatını kaybettiği İspanya'da "kabuslu günlerin geri kaldığını" kaydeden Sanchez, buna rağmen "Virüs halen aramızda ve ikinci dalga bizi tekrar sallayabilir. Bunun olmaması için her ne pahasına olursa olsun mücadele etmeliyiz" uyarısını yaptı.

İspanya'da 98 günlük OHAL bu gece yarısı sona eriyor - Sayfa 4

İspanya Başbakanı, yarından itibaren kademeli normalleşme sürecinin ülke genelinde tamamlanarak, "yeni normallik" sürecine geçileceğini belirterek, olası bir ikinci dalgaya hazırlıklı olmak için "stratejik sağlık malzemeleri ve diğer gereksinmelerinin rezerve edileceğini" ifade etti.