İsmail Köybaşı'dan koronavirüsü açıklaması

Fenerbahçe'den Granada'ya transfer olan milli futbolcu İsmail Köybaşı, İspanya'daki koronavirüsü etkilerini anlattı.

İsmail Köybaşı'dan koronavirüsü açıklaması - Sayfa 1

Ülkede bu durumu herkesin kabul ettiğini belirten tecrübeli isim, ''İki haftalık karantina altına alınma süreci doğdu. Bu olay şakaya gelebilecek bir olay değil. Kaçacak bir yer yok. Her yaptığımız başkalarını etkiliyor. İspanya, Türkiye'den önde gidiyor. İnşallah, ülkemiz alınan tedbirler çevresinde bu olayı en ufak hasarla atlatır. Evinizde kalın diyorum." diye konuştu.

İsmail Köybaşı'dan koronavirüsü açıklaması - Sayfa 2

Granada'da forma giyen milli futbolcu İsmail Köybaşı, İspanya'da yaşanan koronavirüsü salgının etkileri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. beIN Sports'a konuşan İsmail, koronavirüsünün çok ciddi bir durum olduğunu ve her yaptıklarının başkalarını etkilediği için bilinçli davranılması gerektiğini ifade etti.

İsmail Köybaşı'dan koronavirüsü açıklaması - Sayfa 3

İsmail Köybaşı'nın açıklamaları şu şekilde:

'Hepimizin birbirimize görünmez bağlarla bağlıyız'

"Şu anda İspanya'da hepimiz karantina altındayız. İki haftalık bir OHAL ilan edildi ülke genelinde. Dolayısıyla, biz de verilen talimatlara uymak zorundayız. Hepimizin birbirimize görünmez bağlarla bağlı olduğumuzun bir kanıtı bu. Kaçacak bir yer yok. Her yaptığımız başkalarını etkiliyor. Bu sorumluluk ve bilinçle hareket etmeliyiz. Bu durum İspanya'da daha az vakalarla başladı. İnanılmaz bir artış gösterdi. 

İsmail Köybaşı'dan koronavirüsü açıklaması - Sayfa 4

İnsanlarda stres ve korku günden güne arttı. Bu korku ve panik, daha fazla sorumluluk ve bilinçli hareket etmeye yöneltti. Ben de ülkemizdeki her bir insanın, bu görev ve bilinçle hareket etmesini istiyor, diliyorum. Bu olay şakaya gelebilecek bir olay değil. İspanya, Türkiye'den önde gidiyor. İnşallah, ülkemiz alınan tedbirler çevresinde bu olayı en ufak hasarla atlatır. Evinizde kalın diyorum."