İslam Memiş'ten Merkez Bankası faiz kararı öncesi gram altın , gram gümüş ve dolar uyarısı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesi gram altın, gram gümüş ve dolar-euro için 3 senaryolu uyarılarda bulundu.

İslam Memiş'ten Merkez Bankası faiz kararı öncesi  gram altın , gram gümüş ve dolar uyarısı - Sayfa 1

"Ev, araba, döviz, altın, gümüş hangisi?" başlıklı Youtube videosunda dolar, gram altın, kripto paralar için değerlendirmelerde bulundu. 

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını altını çizen Memiş, "Piyasalar haftayı nasıl tamamlayacak, Merkez Bankası'nın faiz kararı var, döviz kurlarında etkisi olur mu, elinde TL'si olan nasıl bir karar vermeli, ev ve otomotiv fiyatlarında yeni bir gelişme olabilir mi, KKM'den çıkış yapacak olanlar var, farklı enstrümanlarda paralarını değerlendirebilir mi, bu soruların yanıtını vermeye çalışacağım" dedi.

 
 

111
İslam Memiş'ten Merkez Bankası faiz kararı öncesi  gram altın , gram gümüş ve dolar uyarısı - Sayfa 2

DOLARDA SON DURUM VE TAHMİN

Memiş, "Dolar kuru 17.35 seviyesinde, sık sık ifade ettiğim gibi, 17-18 lira aralığındaki fiyatlamanın yüksek olduğunu, kısa vade için 17 seviyesinin aşağısında 16.75 rakamlarının mümkün olabileceği öngörümde değişiklik yok" dedi.

211
İslam Memiş'ten Merkez Bankası faiz kararı öncesi  gram altın , gram gümüş ve dolar uyarısı - Sayfa 3

"FAİZ İNERSE GRAM ALTIN, GRAM GÜMÜŞ, DÖVİZ FİYATLARI SERT YÜKSELİR"

İslam Memiş, faiz indirme senaryosu için şunları söyledi: Faizleri indirirse ne olur? Aşağıda 100 baz puanlık hakkının olduğuna dair düşüncesi var, bu olursa 17.80'e kadar dolar TL devam edebilir. Faiz indirimi döviz kurlarında sert agresif yükselişlere neden olur. Altın gramı, gümüş fiyatı, döviz fiyatlarında sert yükselişlere neden olabilir. Faiz indirme sürprizi olabilir, yüzde 50'ye 50 ama bu ihtimalleri göz önünde bulundurarak varlıklarınıza yön vermeniz gerekiyor" dedi.

311
İslam Memiş'ten Merkez Bankası faiz kararı öncesi  gram altın , gram gümüş ve dolar uyarısı - Sayfa 4

İSLAM MEMİŞ'TEN 'GRAM ALTIN' DEĞERLENDİRMESİ

Ons altını değerlendiren Memiş, "Altının ons fiyatı 1842 dolar seviyesinde. Geri çekilmeler görsek de hızlı toparlanma ile ataklar gerçekleşti. Boğa piyasası öngörüm devam ediyor. 1860-1880 dolar seviyesini takip edeceğimi belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

411