İslam Memiş'ten flaş sözler, bunu ilk kez duyurdu

Bir menkul değerler firmasının Youtube kanalına konuk olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar ve gram altınla ilgili herkesin merak ettiği o soruya ilk kez yanıt verdi.

İslam Memiş'ten flaş sözler, bunu ilk kez duyurdu - Sayfa 1

İslam Memiş, Mehmetçiğe ve Türkiye'ye destek olmak için bir süre önce yatırımlarını TL'ye çevirdiğini ve bir iki ay TL'de kalmaya devam edeceğini açıklamıştı.

110
İslam Memiş'ten flaş sözler, bunu ilk kez duyurdu - Sayfa 2

Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş, bir Youtube kanalında elindeki dolar, gram altın ve gümüş kaç liradan TL'ye çevirdiğini de açıkladı.
 

210
İslam Memiş'ten flaş sözler, bunu ilk kez duyurdu - Sayfa 3

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

Geniş bir ekonomik paketin hazırlandığını düşünüyorum. Teknik anlamda yukarıya doğru hareketler var ama FED'in hamlelerine göre hem yurt dışında hem yurt içinde yönü belli olacaktır. Her ne kadar dolarda 17.80, gram altında 1050 lira seviyesini bekliyor olsam da TL pozisyonu aldım, kendime bir iki ay süre verdim. Tekrar aşağı yönlü hareketler yaşanması halinde tekrar varlıklarımı yerine koyacağımı söyleyebilirim.

310
İslam Memiş'ten flaş sözler, bunu ilk kez duyurdu - Sayfa 4

Yüksek bir tansiyon gözlemliyorum. Küresel piyasalar FED'in 75 baz puan artışını fiyatlıyor. Merkez Bankaları dünyada faiz artırarak enflasyonu dizginlemeye çalışıyor ama ben başarılı olacaklarını düşünmüyorum. FED bu süreçten sonra makas değiştirebilir. Faiz artırmak yerine farklı enstrümanlar deneyebilir. 2023 yılında tablo çok farklı olur, bu yıl faiz artırımları olurken 2023'te tam tersi olur."
 

410