İslam Memiş'ten dolar için 'çarşamba' uyarısı

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın, dolar, euro, gümüş ve kripto paralar için 'Çarşambadan önce, çarşambadan sonra' uyarısı yaptı, gerekçelerini sıraladı. Memiş, alım fırsatına dair kişisel yorumunu da aktardı.

İslam Memiş'ten dolar için 'çarşamba' uyarısı - Sayfa 1

"Bu hafta para piyasaları için önemli" başlıklı videosunun başında değerlendirmelerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş, "Özellikle çarşamba günü ve sonraki süreçlerde dalgalı seyir yüksel olabilir, bu haftaya çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

111
İslam Memiş'ten dolar için 'çarşamba' uyarısı - Sayfa 2

EKRAN FİYATLARINA DİKKAT!

Memiş, rakamsal değerleri paylaşmasının ardından, beklenti ve öngörülerini şöyle sıraladı: BİST yüz endeksinde yükselişin devam ettiğini gözlemiyoruz. Borsa biraz daha kazandırmaya devam ediyor. Dolar/TL 18 lirasını direnç olarak takip edeceğiz, 18 yukarı yönlü kırılırsa yukarıda 18.10 seviyesini takip edeceğiz. Euro/TL kuru 18.32, dolar kuruna bağlı hareketler sergiliyor. Euro/dolar paritesi yatay olduğu için dolardaki hareketlilik diğer yabancı para birimlerine yön veriyor. Brent petrolün varil fiyatında yüzde 1'lik değer artışı var. Emtia fiyatlarında, yabancı para birimlerinde her şey yemyeşil. Altının onsu 1770 dolar seviyesinde. 1770 destek seviyesi. Gram altın/TL 1028-1035 lira aralığında. Ekran fiyatları ile serbest piyasalarda makas aralığı oldukça açık. Gümüşte pozitif görünüm sürüyor. Gram fiyatı 11.56, serbest piyasalarda 12 lira. Sadece dolar endeksi biraz geri çekilerek başladı.

211
İslam Memiş'ten dolar için 'çarşamba' uyarısı - Sayfa 3

"BU HAFTA ÇOK KRİTİK"

Bu hafta oldukça kritik. Bir, Çin-Tayvan arasındaki gerilim vardı. Jeopolitik riskleri tırmandıran, bakalım nasıl gelişmeler olacak. iki, ABD Merkez Bankası üyelerinin açıklamaları var, şahin tonda açıklamalar yapacaklar, 75 baz puan geleceğine dair piyasaları pompalamaya devam edecekler. Üç, ABD enflasyon verisi çift haneli olabilir. Eğer rakamlarla oynamazlarsa 10.4 civarında bir enflasyon verisi karşımızda olabilir. Rakamlarla oynarlarsa yine tek hanede kalan bir enflasyon rakamı görebiliriz. Oldukça yüksek tansiyonla piyasaların karışık seyirde haftayı tamamlamasını bekliyoruz. 

311
İslam Memiş'ten dolar için 'çarşamba' uyarısı - Sayfa 4

ABD'de resesyon belirsizliği de devam ediyor. ABD enflasyon verileri her ayın ikinci haftasında açıklanır bu da doların hem yurt içi hem uluslararası piyasalardaki değerlerini etkileyen unsurlardır. Ben ve yol arkadaşlarımda dolar ve altın olmadığı için biz pozisyonlarımızı TL olarak korumaya devam ediyoruz. Umarım siz elinizdeki pozisyonlardan bir şekilde kazanırsınız. Bizde ne döviz ne altın var. 

411