İslam Memiş kötü haberi verdi: Hazır olun, tufan yaklaşıyor

İsabetli tahminleriyle tanınan İslam Memiş, "finansal tufan" diyerek uyarılarda bulundu. Memiş, "Resesyon ve işsizlik krizine hazır olun" dedi.

İslam Memiş kötü haberi verdi: Hazır olun, tufan yaklaşıyor - Sayfa 1

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, ekonomideki çalkantılara karşı uyarılarda bulundu.  "Hazır olun finansal tufan yaklaşıyor. Bu tufan, büyük sıfırlamanın ilk adımı." Dünya işsizler ordusuyla karşı karşıya kalacak" diyen Memiş Tv100'deki yazısında şunları söyledi:
 
 

112
İslam Memiş kötü haberi verdi: Hazır olun, tufan yaklaşıyor - Sayfa 2

"Türkiye seçime ve seçim sonuçlarına odaklanırken, ABD’den beklediğim ve bir aydır uyarılarını yaptığım finansal tufan giderek yaklaşıyor. Evet, resesyon ve küresel işsizlik sorunu için hazır olun, az kaldı!
 

212
İslam Memiş kötü haberi verdi: Hazır olun, tufan yaklaşıyor - Sayfa 3

Bir aydır ABD’de beklediğim ikinci banka iflasları, resesyon ve küresel piyasalarda hissedilecek tufanı yerinde incelemek, görüş almak ve geleceğe dair öngörü oluşturmak için iki hafta önce New York’taydım.
 

312
İslam Memiş kötü haberi verdi: Hazır olun, tufan yaklaşıyor - Sayfa 4

Gözlemlerim ve görüşmelerim sonucunda bu tufanın çok yaklaştığını anladım. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın bu hafta yaptı açıklamalar beklentimi doğruladı. Yellen, sorunları kapalı kapılar ardından değil, televizyonlardan kamuoyuna duyurmaya başladı.
 

412