İslam Memiş gram altın sahiplerini uyardı: Sakın bu tuzağa düşmeyin

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altında yaşanan yükselişin ardından 'şimdi iki kat dikkatli olmanın vakti' uyarısında bulundu.

İslam Memiş gram altın sahiplerini uyardı: Sakın bu tuzağa düşmeyin - Sayfa 1

Türkiye'de dar ve orta gelir grubunun yatırım için değişmez tercihi altın, ABD'de patlak veren banka iflaslarının ardından rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor.  Ocak ayının sonu ile başlayan düşüş trendi 5 hafta kesintisiz sürmüş ve altın, 2023 yılında kazandırdıklarının tamamını sıfırlamıştı. Tüm bu süreç boyunca, yeni bir yükseliş hareketi için uyarılarda bulunan İslam Memiş'in söyledikleri ise teker teker çıkmaya başladı. 

İslam Memiş gram altın sahiplerini uyardı: Sakın bu tuzağa düşmeyin - Sayfa 2

Ocak ayının sonu ile başlayan düşüş trendi 5 hafta kesintisiz sürmüş ve altın, 2023 yılında kazandırdıklarının tamamını sıfırlamıştı. Tüm bu süreç boyunca, yeni bir yükseliş hareketi için uyarılarda bulunan İslam Memiş'in söyledikleri ise teker teker çıkmaya başladı. 

İslam Memiş gram altın sahiplerini uyardı: Sakın bu tuzağa düşmeyin - Sayfa 3

GRAM ALTIN SAHİPLERİ BU TUZAĞA DÜŞMEYİN!

Yaşanan yükselişlerin devam edeceğini iddia eden Memiş, "Altının yükseliş yolu uzun ve istikrarlı olacak" ifadelerini kullandı. Memiş, önümüzdeki süreçte bir fiyat dengelemesi yaşanabileceğini ve altında ufak çaplı düşüş hareketlerinin gözlemlenebileceğinin altını çizerek, "Yine de bir düşen altın iki yükselecek, 2023 altının yılı olacak" şeklinde konuştu. Her dönemde yapılan bu dengelemelerde panik havasına girenlerin kaybettiğini hatırlatan Memiş, "İlk fiyat düşüşünde altınınızı satarsanız, gelecek yükseliş dalgasında pişman olursunuz" dedi. 

İslam Memiş gram altın sahiplerini uyardı: Sakın bu tuzağa düşmeyin - Sayfa 4

Özellikle Slikon Vadisi Bankası'nın (SBV) iflas etmesinin ardından, batma furyasına katılan birçok banka ile birlikte ABD bankacılık sistemi için krizin domino etkisi yaratabileceğinden korkulmuştu. Milyarlarca dolarlık yatırımını her dönemde 'güvenli liman' olarak bilinen altına kaydıran yatırımcılar, portfolyolarında bulunanların bir kısmını ise kripto paralara yöneltti.