İslam Memiş dolar için iki rakam verdi: Bekleyelim ya da alalım diyeceğim

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, paylaştığı son video ile gram altın ve doların geleceğine dair tahminlerde bulundu ve çağrı yaptı. Memiş, iki rakam vererek, bunların aşağısı ya da yukarısının görülmesi durumunda 'alım' ya da yatırım yapmama konusunda uyaracağını söyledi.

İslam Memiş dolar için iki rakam verdi: Bekleyelim ya da alalım diyeceğim - Sayfa 1

İslam Memiş'ten gram altın, dolar, gram gümüş, enflasyon rakamları, brent petroldeki gelişmeler, euro kuru gibi döviz kurları ve emtialara yönelik yeni açıklamalar geldi.

114
İslam Memiş dolar için iki rakam verdi: Bekleyelim ya da alalım diyeceğim - Sayfa 2

Youtube hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulunan ve açıklamalarının bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen Memiş, şunları söyledi:

214
İslam Memiş dolar için iki rakam verdi: Bekleyelim ya da alalım diyeceğim - Sayfa 3

FED'İN MESAJI

Nasıl bir haftayı geride bırakıyoruz, para piyasalarında son durum nedir, Fed'in faiz kararı sonrası düşüş mü yükseliş mi öngörülüyor? Bu soruların cevabını vermeye çalıcağım. Fed 75 baz puanlık faiz artışı yaptı, Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları şahin tondaydı. Sene sonuna kadar faiz artırımlarının 3-4 kez devam edeceğinin mesajını verdi. 2023'te küresel ekonomiklerin çıkmazda olduğu, enflasyonun daha da artacağı ortamı işaret ediyor.

314
İslam Memiş dolar için iki rakam verdi: Bekleyelim ya da alalım diyeceğim - Sayfa 4

ENFLASYON İÇİN KARAMSAR TAHMİN

Her ne kadar bu enflasyonu önünde sonunda bastıracağız diye açıklama yapsalar da başarılı olacaklarını sanmıyorum. Muhtemelen 2023 ortalarına kadar bu enflasyon devam edecek. Merkez bankaları ve başkanları, bugüne baktığımızda enflasyonla mücadele eden, sadece faiz artırarak mücadele sürdüren merkez bankaları ve şahin tonlu açıklamalarla başkanları var karşımızda.

414