İran sokakları Biden'ın yaptırımları kaldıracağından umutlu

İran'da halk, ABD başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın yaptırımları kaldırmasından ve ekonomiye yeniden hareketlilik gelmesinden umutlu görünüyor.

İran sokakları Biden'ın yaptırımları kaldıracağından umutlu - Sayfa 1

ABD Başkanı Donald Trump`ın 8 Mayıs 2018`de nükleer anlaşmadan ayrılıp 7 Ağustos`ta Tahran`a yönelik yaptırımları hayata geçirmesiyle 2.5 yıldır zor günler geçiren İran halkı, ABD`de seçimleri kazanan Biden`ın ambargoları kaldırmasını bekliyor.
 

112
İran sokakları Biden'ın yaptırımları kaldıracağından umutlu - Sayfa 2

4 Kasım 1979 yılında işgal edilen ve şu anda Devrim Muhafızları Ordusu tarafından kullanılan ABD`nin Tahran Büyükelçiliği önünde ABD`de 59. başkanlık seçimlerini kazanan Demokrat Joe Biden`dan beklentilerine dair halka mikrofon uzattı.
 

212
İran sokakları Biden'ın yaptırımları kaldıracağından umutlu - Sayfa 3

"Biden döneminde şartlarımızın kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum"
Tahranlı öğrenci Sümeyye Kazımi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle halkın önemli bir kısmının geçim sıkıntısı yaşadığını belirterek, "Biden döneminde ekonomik şartlarımızın kesinlikle daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü ABD seçimleri Haziran 2021`deki İran seçimlerini de etkileyecektir. Halk ekonomik açıdan çok zor durumda ve bu Biden ile biraz düzelecektir." diye konuştu.

312
İran sokakları Biden'ın yaptırımları kaldıracağından umutlu - Sayfa 4

Yeni süreçte devlet yöneticileri ve halkın birbirine yardımcı olması gerektiğini söyleyen Kazımi, "Biz öğrenciyiz ve ekonominin geleceği bizim için çok önemlidir. Biden`ın gelişiyle İran`daki ekonomik sıkıntılar bir nebze aşılacaktır. Döviz kurunun düşmesi bizim için önemli." görüşlerini paylaştı.
 

412